Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Граф Калиостро предсказва падането на Бастилията
 
04 Авг, 2006
Граф Калиостро предсказва падането на БастилиятаВраговете на графа злословили по негов адрес и твърдяли, че Калиостро практикувал некромантия (викал душите на починали хора) и общувал с демони. Калиостро имал обаче и много почитатели.

Една от най-омразните личности в историята на Европа е граф Калиостро. Макар и заклеймен от държавата и църквата, графът имал много поклонници, сред които били Гьоте и Шилер. Роден в Палермо на 2 юни 1743 г., той бил кръстен Джузепе Балзамо, но през бурния си живот се наричал още граф Хара, маркиз Пелегрини, граф Феникс, маестро Ахарат и най-накрая – граф Алесандро Калиостро.

Балзамо се образовал в манастира на Кастильонското братство, а по-късно в Малта – център на алхимията. Графът бил покровителстван от велик магистър на Ордена на малтийските рицари. Балзамо изучавал алхимия и окултните теории на Питагор. Той пророкувал като гледал в кристално кълбо и лекувал чрез хипнотични сеанси. Според Калиостро състоянието на хипноза изигравало ролята на мост от времето след раждането към предишните съществувания. Хипнозата служила и като инструмент за изучаването на протичащите в мозъка процеси.

За графа започнали да се носят легенди, че уголемявал скъпоценни камъни и удвоявал тежестта на златото. Враговете на графа злословили по негов адрес и твърдяли, че Калиостро практикувал некромантия (викал душите на починали хора) и общувал с демони.

Граф Калиостро имал много почитатели, но и още повече противници. През 1785 г. в Париж той бил обвинен, че е откраднал прочутата кралска огърлица, инкрустирана с 600 диаманта. Графът бил арестуван, но по-късно освободен поради липса на доказателства.

Калиостро заминал за Лондон, откъдето изпратил писмо до френската общественост, в което предсказал революцията и разрушаването на Бастилията. В Англия графът бил посветен в масонство.

прочитания: 3806


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info