Corey Taylor
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част пета)
 
06 Сеп, 2008
Противоречивите теории за взрива в Тунгуската тайга (част пета)Натрупаните данни водят до появата на интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил резултат нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго. Според някои – от НЛО!

Голям интерес предизвикват новите по-подробни и по-точни анализи на характера на експлозията в Тунгуска. Още през 1929 г. ученият Кринов установява, че пораженията в района се разпределят неравномерно. По-късните проучвания доказват, че районът, обхванат от унищоженията, има форма на изкривена елипса.

Линиите, които ограничават района на взрива в изцяло унищожената гора, обрисуват някаква странна фигура. Взривът не се е разгърнал равномерно във всички посоки.

Руският учен Золотов потвърждава, че поразеният район има такава необичайна форма, защото избухналият материал е бил разположен в някакъв контейнер. Структурата на контейнера е станала причина неговото разкъсване да предизвика елипсовидно разсейване на заряда.

Пораженията в района се разпределят неравномерноНатрупаните данни, изследвания и експедиции предизвикват появата на изключително интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил предизвикан нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго.

Според някои –  от НЛО!

Географията на унищоженията показва, че скоростта на експлодиралия обект е много по-малка, отколкото скоростта на което и да било космическо тяло. Тунгуският обект е могъл да има скорост не по-голяма от 700 м. / сек., а кометите се движат със скорост 15-20 км. / сек. Друг извънредно важен въпрос е и по каква траектория се е движел обектът.

Въз основа на показанията на свидетели и сеизмични записи първите експедиции достигат до извода, че тялото е летяло от югозапад на североизток. По-късно учените приемат, че обектът е летял от югоизток на северозапад. А Золотов е абсолютно убеден, че детонацията е дошла от югозапад. И така, югозапад или югоизток!

Това е най-голямата сензация – и едното, и другото е вярно!

Като сравняват показанията на свидетелите, събрани още от Кулин, учените достигат до извода, че докато се е намирал над Сибир, тайнственият обект в един момент е изменил посоката на полета си от изток на запад. Професор Феликс Зигел пише: “Преди експлозията тунгуският обект е описал дъга с дължина около 600 км. или с други думи е извършил някаква маневра”.

Тогава?!

Подобна маневра не би могъл да извърши никой естествен обект. И така, трябва ли да се учудваме, че учените, достигнали до подобни заключения смятат, че извода е един. Тялото, експлодирало над Сибир, е било изкуствен обект. Космически кораб?!


Към част първа

Към част втора

Към част трета

Към част четвърта
прочитания: 6641


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info