Megadeth
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Хроники на организираната престъпност (част трета)
 
26 Авг, 2008
Хроники на организираната престъпност (част трета)Незаконен трафик, водещ началото си от Хонг Конг, е вкарването на чужденци през границата. Всяка година в САЩ по незаконен начин влизат повече от 100 000 китайци.

            Престъпните организации със седалище в Хонг Конг и Тайван също обхващат в своята мрежа целия свят. Известно е името им, но освен това не се знае почти нищо за начина, по който са организирани. Тяхната история води началото си от XVII – XVIII-ти век, когато китайски монаси обединили силите си против манджурите, завзели Китай.

            Въпреки че имат десетки хиляди членове, за триадите в Хонг Конг се твърди, че сформират временни синдикати с цел конкретно престъпление или серия от престъпления, като по този начин пречат на полицията да открие дирите им. Те печелят милиарди долари чрез търговия на хероин и са превърнали Хонг Конг в средище за фалшификация на кредитни карти.

            Ал Капоне, скандално известният гангстер от времето на Сухия режим в САЩ  Незаконен трафик, водещ началото си от Хонг Конг, е вкарването на чужденци през границата. Всяка година в САЩ по незаконен начин влизат 100 000 китайци. Типичният незаконно вкаран емигрант трябва да плати за своето пътуване към някоя “благоденстваща” държава най-малко 15 000 долара, като по-голямата част от тези пари той изплаща, след като достигне своята цел. По този начин за много емигранти пътуването в страната на техните мечти се превръща в кошмар от дълги часове на принудителен труд в мръсни цехове при ниско заплащане и, разбира се, в публични домове за жените.

            Ал Капоне, скандално известният гангстер от времето на Сухия режим в САЩ (1920-1933 г.) често казва, че той е просто бизнесмен в услуга на закона за търсенето и предлагането.

             Организираната престъпност пуска корени и процъфтява там, където хората се стремят да задоволят своите страсти, без оглед на средствата за постигане на това. Алчността за удоволствия, секс и пари осигурява почва за търговия с наркотици, проституция и хазарт.

             Босовете на престъпните синдикати често опитват да поддържат фасадата на благодетели. За жителите на бедните квартали в своя град Пабло Ескобар, прословутият бос на колумбийския  наркокартел е отчасти Робин Худ, отчасти Кръстникът. Той построява пързалки за ролкови кънки за децата, хубави къщи на бездомните и дава работа на безработните.

Към част първа

Към част втора
прочитания: 6986


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info