Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Наполеон умира бавно и мъчително по вина на своите лекари
 
31 Авг, 2005
Наполеон умира бавно и мъчително по вина на своите лекариФактът, че Наполеон е страдал от рак на стомаха в последните месеци от живота си, не се поставя под съмнение от никой от съвременните изследователи. Кончината на императора е била неизбежна.

Великият френски император и пълководец Наполеон Бонапарт умира не от отравяне, а поради неправилно лечение. До такъв извод достигнаха изследователи от Центъра по съдебна медицина в Сан Франциско, съобщи BBC, позовавайки се на списание “New Scientist”. Император Наполеон Бонапарт почива на 52 години, по време на заточението си на остров Света Елена. Дълго време историците се придържат към версията, че Наполеон умира от рак на стомаха.

Наполеон е умрял не от отрова, а поради некадърността на собствените си доктори.През 2001 г. обаче експерти от института в Страсбург направиха революционно изследване и извършиха спектрален анализ на кичур от косата на Наполеон, отрязан непосредствено след смъртта на великия император. Резултатите показаха, че Наполеон е умрял от бавно и мъчително отравяне на организма. Откритието бе възприето като официална версия за смъртта на френския император.

По мнение на група медицински експерти от Сан Франциско причината за смъртта на императора всъщност се крие не в отравянето, а в лечението, при което лекарите са предписвали на пациента си силнодействащи успокоителни, вредни за стомаха му. Наполеон смятал, че приема разхлабително, което щяло да облекчи болките му. Той продължавал да приема успокоителни до самата си смърт. Организмът на императора изгубил голямо количество калий, което довело до нарушаване на водно-солевия баланс и влошена работа на сърцето на Наполеон.

“Разбира се, че версията за умишлено отравяне е далеч по привлекателна за историците”, заяви ръководителят на изследванията. “Съществуват обаче неопровержими доказателства, че Наполеон е умрял не от отрова, а поради некадърността на собствените си доктори!”

В същото време фактът, че Наполеон наистина е страдал от рак на стомаха в последните месеци от живота си, не се поставя под съмнение от никой от изследователите. Учените са категорични, че дори и да е било избегнато неправилното третиране на пациента от страна на лекарите, кончината на “малкия” голям император е била въпрос на седмици!
прочитания: 5535

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info