Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Цивилизацията на ацтеките била изключително кръвожадна (част първа)
 
11 Дек, 2008
Цивилизацията на ацтеките била изключително кръвожадна (част първа)Скорошни разкопки разкриха облика на върхушката управници в Теотиукан. Учените откриха погребения, които всъщност предоставят доказателство за жестоки масови жертвоприношения.

Цивилизацията на ацтеките съвсем не е била толкова демократична и миролюбива, колкото вярват някои историциНови открития в района на Теотиукан, най-големият градски комплекс в доколумбова Америка, доказват, че цивилизацията на ацтеките съвсем не е била толкова демократична и миролюбива, колкото вярват някои историци.

          Скорошни археологически разкопки разкриха облика на управляващата върхушка в Теотиукан. Учените откриха погребения, които свидетелстват за жестоки масови жертвоприношения.

           Групата изследователи предполага, че стотици години преди ацтеките, Теотиукан е бил обитаван от тайнствена индийска народност, изповядваща всеобщо равенство. Тя  обръщала специално внимание на развитието на културата и науката за разлика от другите племена в доиспанския свят.

За разлика от останалите руини, където всички пирамиди с изображения по стените се стремят по всякакъв начин да възхваляват военните победи и достойнствата на царете и правителствата, цветните фрески на Теотиукан разказват  за живота на обикновените хора. Този факт вълнува археолозите от десетилетия, защото за разлика от останалите древни общества в Америка Теотиукан не дава никакви сведения за своите управници.

Древен храм от времето на ацтекитеАрхеолозите Рубен Кабрера  и Сабуро Сугияма смятат, че се намират съвсем близо до разгадаването на тази тайна. През септември 2002 г. в района на пирамидата на Луната в комплекса Теотиукан бяха намерени три скелета, принадлежащи на местни аристократи. Възможно е и тялото на царя да се намира някъде наблизо.

По-рано през тази година подобно откритие бе направено във връзка с друга култура, тази на маите. Йероглифите, открити върху каменната стълба на древната пирамида на маите в Гватемала свидетелстват, че ацтеките участвали в кръвожадни войни. Стотиците намерени трупове в Теотиукан накарали археолозите да свалят подозренията си от испанците относно това, че значително се преувеличавала кръвожадността на индианците.

Следва продължение...

прочитания: 7728


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info