Sakis_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Фестивалът "Уудсток" - кулминацията на протеста на младото поколение
 
15 Авг, 2009
Фестивалът "Уудсток" - кулминацията на протеста на младото поколениеФестивалът носи това име, защото за първи път трябва да се проведе в град Уудсток. По време на фестивала Уудсток'69 има три смъртни случая: един от свръхдоза, един от спукан апендисит и едно случайно с трактор.

Рок фестивалът "Уудсток" е най-известният музикален фестивал на всички времена. Той се провежда за първи път на 15, 16 и 17 август 1969 г. на площ от 600 акра във фермата на Макс Ясгур. Фестивалът "Уудсток" представлява кулминация на протеста на младото поколение срещу догмите и предразсъдъците на обществото и на хипи движението през 60-те години.

Фестивалът носи името "Уудсток", защото първоначално трябва да се проведе в град Уудсток. Но местните се възпротивяват и събитието е отменено. Тогава Сам Ясгур убеждава баща си Макс да позволи концерта да се проведе на тяхна земя.

Въпреки че събитието е планирано за не повече от 50 000 души, на "Уудсток" пристигат над 400 000, много от тях без билет. Пътищата, водещи до мястото на концерта, са претоварени. Тъй като организаторите не очакват толкова висока посещаемост, много от необходимите съоръжения липсват или се оказват недостатъчни - най-вече тоалетни и палатки за първа помощ. Уикендът е дъждовен, постройките претъпкани, присъстващите споделят храна, алкохол и дрога, Официални доклади за проява на насилие от рок фестивала "Уудсток'69" липсват.

Първоначално рок форума не носи печалби на организаторите. Благодарение на продажбите на музикални записи и постъпленията от едноименния филм обаче, събитието става относително доходоносно.

По време на фестивала има три смъртни случая: един от свръхдоза, един от спукан апендисит и едно случайно прегазване с трактор. Според слуховете на "Уудсток" стават стават и две раждания.

На този първи фестивал участват много световноизвестни изпълнители, сред които Джо Кокър, Сантана, "The Who", Джанис Джоплин и Джими Хендрикс.

прочитания: 7133


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info