Cradle-of-Filth_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Мечът на крал Артур се намира в абатството "Сан Галгано"
 
08 Фев, 2007
Мечът на крал Артур се намира в абатството "Сан Галгано"Рицарят Галгано бил първообраз на сър Пърсивал, който открил Светия Граал - скъпоценна чаша, в която Йосиф Ариматейски събрал кръвта на разпнатия върху кръста Христос.

Родното място на светицата Екатерина Сиенска - апенинският град Сиена, е прочут с автентичната си средновековна атмосфера, катедралите, манастирите, легендите и мистериозните предания. Според италианския изследовател Марио Моираги по тези места, в абатството "Сан Галгано", се намира Ескалибур - мечът на крал Артур.

В скала край обителта наистина има забит стоманен меч, от които се виждат дръжката и част от острието. Според преданието самият Галгано - жесток и кръвожаден рицар, го забил на това място в знак, че се отказва от насилието. Той приел монашески обет и основал абатството.

Марио Моираги отбелязва, че учени от университета в Павия са датирали забития в скалата меч към 1180 г. За първи път мечът Екскалибур се споменава няколко десетки години по-късно - в поетичната трилогия за Светия Граал на френския поет Робер дьо Борон.

Моираги смята, че животът на сър Галгано поставил началото на легендата за крал Артур. Самият Галгано пък бил първообраз на сър Пърсивал, който открил Светия Граал - скъпоценната чаша, в която Йосиф Ариматейски събрал кръвта на разпнатия върху кръста Христос.

прочитания: 6048


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info