WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви слашър хорър поредица?

Хелоуин
Писък
Кошмари на Елм Стрийт
Петък 13
Знам какво направи миналото лято
Тексаско клане

 
   Резултати

ГРАБО
Хроники на организираната престъпност (част първа)
 
05 Авг, 2008
Хроники на организираната престъпност (част първа)В САЩ мафията разделя град Ню Йорк между пет клона, печелейки милиарди долара от своята дейност. Мафиотски кланове държат здраво в ръцете си профсъюзи от най-различни сфери.

За произхода на мафията съществуват доста подробни сведения. В Нова Енциклопедия Британика е записано, че мафията възниква в Сицилия през късното Средновековие. Тогава тя вероятно започва да съществува като тайна организация, целяща свалянето на властта на различните чужди завоеватели на острова – сарацини, кормани и испанци.

Мафиотите пренесли своите методи и в САЩ, където навлезли в сферата на хазартаМафията набирала своите членове от малки частни войски, или мафие. Те били наемани от земевладелци, живеещи извън именията си, за да ги охраняват от разбойници, които грабели и безчинствали в големи области на Сицилия. През XVIII-ти и XIX-ти век наемниците в тези частни войски се организирали и станали толкова силни, че се обърнали срещу земевладелците. Те самите станали закон в много от именията, като изнудвали земевладелците за пари в замяна на охраняване на тяхната реколта!

Мафиотите пренесли своите методи и в САЩ, където навлезли в сферата на хазарта, трудовия рекет, кредитирането с жестока лихва, търговията с наркотици и проституцията.

Престъпните организации по света пускат своите пипала навсякъде: мафията в Италия и в САЩ, където е наричана Коза Ностра, наркокартелите в Южна Америка, триадите в Китай, якудза в Япония.

В САЩ мафията разделя град Ню Йорк между пет клона, печелейки милиарди долара от своята дейност. Мафиотските кланове държат здраво в ръцете си профсъюзи в областта на извозването на сметта, превоза с камиони, строителството, доставката и хранителните стоки, текстилната промишленост. С влиянието, което упражнявали над профсъюзите, те винаги можели да саботират даден проект.


прочитания: 4762


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info