Cradle-of-Filth_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Избухването на ядрена война ще е пагубно за човечеството
 
05 Сеп, 2006
Избухването на ядрена война ще е пагубно за човечествотоДнес е натрупано такова количество оръжие, което ако бъде използвано, ще доведе не само до масово изтребление на човечеството, а и до гибелта на цялата планета.

Зловеща статистика разкрива, че за 5500 години човечеството е водило 14 315 войни – малки и големи, кратки и стогодишни. Те са отнели живота на 3 640 000 000 души! Всяка следваща война е по-кръвопролитна и разрушителна от предишната. Втората световна война взе 60 млн. жертви и остави в развалини 150 млн. сгради.

На 16 юли 1945 г. в пустинята Ню Мексико е взривена първата атомна бомба. На 6 август 1945 г. в 9 часа и 50 минути Хирошима бе погълната от адски взрив. Три дни по-късно зловеща атомна гъба изпепели Нагазаки. Ерата на атомната енергия започна с гибелта на стотици хиляди човешки жертви.

Втората световна война взе 60 млн. жертви и остави в развалини 150 млн. сгради.Всички войни, водени някога, биха изглеждали като невинна игра пред една Трета световна война. Научният и технически прогрес доведоха човечеството до такъв момент във въоръжаването, че връщане назад няма. И не може да има. Човечеството превърна планетата в оръжеен погреб. Днес е натрупано такова количество термоядрено, химическо, бактериологично и какво ли не друго оръжие, което ако бъде използвано, ще доведе не само до масово изтребление на човечеството, а и до гибелта на цялата планета.

Военните разходи в света през 1980 г. надхвърлиха 400 млрд. долара – повече от един милиард на ден, повече от един милион на всеки две минути. Стряскащ е фактът, че броят на ядрените заряди, готови да бъдат изстреляни със “стратегически” ракети, се е увеличил от 3700 през 1970 г. на повече от 12 000 през 1978 г.

Зловеща атомна гъба изпепели Нагазаки. Гонитбата във въоръжаването върви по две линии – “хоризонтална”, съсредоточаваща се в натрупването на все по-големи количества от разработено и изпитано ядрено оръжие, и “вертикална”, целяща създаване на още по-унищожителни системи.

Равносметките са:

- от 130 войни, водени от 1945 г. насам, дванадесет са нанесли непоправими поражения на околната среда;

- общата разрушителна сила в световните арсенали през последните тридесет години е нараснала няколко милиона пъти;

- около 40 на сто от всички научни работници в света посвещават труда и знанията си на военното дело.

прочитания: 2196


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info