Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Класическата борба съществува от зората на цивилизацията
 
09 Сеп, 2006
Класическата борба съществува от зората на цивилизациятаМного видни философи, поети и пълководци за времето си били много добри борци - като Платон и Питагор. Първите Олимпийски игри се провели през 776 г. сл. Христа.

Борбата възниква още по времето на първобитно-общинския строй. Тя се заражда като средство за единоборство сред първобитните хора. Налагало се всеки да брани обработвания участък земя, хванатата птица или убития звяр. По-късно борбата придобива по-тясна насока и се превръща в комплекс от осмислени технически действия - самобитно средство за физическо възпитание.

Своето най-голямо развитие класическата борба придобива в Древна ГърцияШироко развитие класическата борба получава през робовладелческия строй. За това свидетелстват много паметници, открити от тази епоха. Пример за това е знаменитата египетска гробница в селцето Бени Гасан (2600 г. пр. Христа), по стените на която са изобразени схватки между борци.

Своето най-голямо развитие класическата борба придобива в Древна Гърция. Спортът започва да се използва за възпитание на сила и ловкост у младите. Много видни философи, поети и пълководци за времето си били изключителни борци - Платон и Питагор дори участвали в олимпийски съревнования.

Първите Олимпийски игри се провели през 776 г. сл. Христа. Оттогава те се организирали на всеки 4 години без прекъсване в продължение на 1700 години. Всички войни по време на Олимпийски игри се прекратявали. Ето защо Игрите станали известни като "свещенното примирие".

Завоювайки Гърция, Рим усвоява гръцката култура. Борбата при римляните се превръща в едно от най-популярните циркови зрелища, а победителите - кумири на тълпата. Борбата в Рим се демонстрирала в съчетание с юмручен бой или при зрелищата с гладиатори - с въоръжен бой.

прочитания: 4404

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info