WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Наполеон спасява Сфинксът от пясъчния му гроб
 
14 Юни, 2006
Наполеон спасява Сфинксът от пясъчния му гробСфинксът заема уникално място в египетската история. Комбинация между лъва и главата на фараона Хафра символизира могъщество на фараона. Статуята е можела да загине под пясъците на пустинята.

Най-голямото чудо на Египет е уникалната скулптура на Великия Сфинкс. Според легендата Сфинксът бил построен, за да пази входа към Великите пирамиди в Гиза и той изпълнява тази задача повече от 4500 години. Сфинксът е дълъг 72 и висок 19 метра.

Когато Наполеон покорил Египет през 1798 г., Сфинксът бил заровен в пясъците до вратаСфинксът заема уникално място в египетската история. Лъвът бил символ на силата в много древни цивилизации, включително египетската. Комбинацията между лъва и главата на фараона Хафра символизирала могъществото на фараона.

Тази фантастична статуя е можела да загине под пясъците на пустинята. Когато Наполеон покорил Египет през 1798 г., Сфинксът бил заровен в пясъците до врата, но войниците на императора го изровили и спасили от пясъчния му гроб.

Благодарение на модерните технологии, днес можем да видим как е изглеждал Сфинксът по времето на своя разцвет. Царската брада, кобрата и оригиналното оцветяване са изчезнали. Никой не знае кой е унищожил носа, но следите от длетата личат и днес.

прочитания: 4095


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info