We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Късогледството може да се превърне в “норма” за човека
 
21 Сеп, 2009
Късогледството може да се превърне в “норма” за човекаПриродата не е предвидила очите на човек да бъдат подлагани на прекалено напрежение. Появата на всяко едно революционно техническо откритие означава и допълнително натоварване за очите.

Природата не е предвидила очите на човек да бъдат подлагани на прекалено напрежение. Съвременните средства за предаване на информация позволяват едва на 20 % от човечеството да получават тази информация от сравнително безопасно за очите разстояние. В резултат на това, все повече хора започват да страдат от късогледство.

Появата на писмеността, книгите, телевизията, компютрите, изкуственото осветление бележат невероятния прогрес на науката. Всяко едно революционно техническо откритие от своя страна обаче означава допълнително натоварване за очите на човек. Каквито и предпазни средства да се използват, процесът е необратим, тъй като човешкото око не е предвидено да издържа подобни натоварвания.

Развитието на лека форма на късогледство (1-1,5 диоптъра) у човешките индивиди в близко бъдеще е естествена реакция на условията на живот, в които те живеят и се развиват. Според офтамолозите, по този начин човек разработва свой собствен адаптивен механизъм, който да му позволи по-дълго време да работи със средства за информация, разположени в непосредствена близост до очите му.   

прочитания: 5223

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info