We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Стволовите клетки ще бъдат превръщани в кръвни телца
 
13 Апр, 2007
Стволовите клетки ще бъдат превръщани в кръвни телцаТова е технология, чрез която в бъдеще ще могат да се извършват процедури, без да бъде преливана кръв на пациента от донор. Манипулацията ще е “технология на бъдещето” в медицината.

Американски учени разработиха технология, благодарение на която в бъдеще медицинските работници ще могат да извършват процедури, без да бъде преливана кръв на пациента от донор. Специалистите откриха специален метод, чрез който стволовите клетки на организма могат да бъдат превърнати в кръвни клетки.

Приготвена по такъв начин, кръвта ще бъде предпазена от различни инфекции, а и по този начин ще отпадне необходимостта да бъде подбирана кръв от същата група като на пациента. Стволовите клетки на практика притежават свойството да се пригодят към тъканта на всеки организъм.

“Разработената от нас технология ще позволи да се ”отглеждат” клетки от костен мозък в изкуствена среда, което е от изключително значение при случаите, в които за пациента не може да бъде открит подходящ донор за извършване на сложна операция”, обяснява ръководителят на изследванията доктор Дан Кауфман.

Манипулацията по превръщане на стволови клетки в кръвни телца ще постави т. нар. “технология на бъдещето” в медицинските среди. Подобни опити вече са провеждани и резултатите от тях са изключително обнадеждаващи. Самите учени обаче съзнават, че пред тях предстои изключително труден път до постигане на необходимите успехи.

прочитания: 4695

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info