SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Сливиците защитават човешкия организъм от инфекции
 
05 Яну, 2008
Сливиците защитават човешкия организъм от инфекцииНа ангината се гледа като на по-безобидно заболяване и често хората се лекуват сами. Това може да доведе до сериозни усложнения, от които често страдат сливиците на човек. Лечението трябва да се започне веднага.

Ако грипът се развихря сериозно веднъж на няколко години, то острото възпаление на сливиците е сред “редовните” заболявания всяка зима. Възпалението на сливиците се среща при хора от всички възрасти, но от него най-често страдат децата.

Ангината е инфекциозно заболяване, което често се явява основен виновник за заболяването на сливиците. Главният причинител на ангината са стрептококите, макар че “вината” може да се поеме и от други бактериологични организми.

Ангината е инфекциозно заболяване, което често се явява основен виновник за заболяването на сливицитеЛечението на ангината трябва да се започне още от първия ден на заболяването. Съвременните антибиотични препарати, които се препоръчват от специалистите, наистина са много ефикасни в борба с болестта. Продължителността на лечението трябва да е минимум 8-10 дни.

Поради широкото й разпространение, на ангината се гледа като на по-безобидно заболяване и често се прилага самолечение. Това обаче може да доведе до сериозни усложнения, от които често страдат сливиците на човек.

Малко известен факт е, че освен двете сливици, които се виждат на входа на гърлото, човек има още 4-5 сливици. Всички те изграждат т.нар. Валдайеров пръстен, известен още като “шиен лимфен пръстен на Пирогов”. На него природата е отредила ролята на бариера срещу проникването на инфекции в долните дихателни пътища на човешкия организъм.

Японски учени откриха още една изключително важна функция на сливиците. Оказва се, че те произвеждат клетки, които участват в имунната защита на организма срещу различни вируси, включително и в борба срещу причинителя на СПИН. Така че най-добре е сливиците да си стоят на мястото!

Когато те се превърнат в постоянно гнойно огнище обаче, се налага оперативното им отстраняване. Най-подходящите сезони за опериране на сливиците според медицинските специалисти са пролетта и есента.
 

прочитания: 13164


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info