Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Носете контактни лещи, които светят на тъмно!
 
23 Яну, 2008
Носете контактни лещи, които светят на тъмно!Дори да няма проблеми със зрението, човек може да носи лещи, за да смени цвета на очите си. Най-подходящи за това са цветните лещи с диоптър, които са с високо водно съдържание.

Лекарите предписват на хора с увредено зрение да носят контактни лещи при висока степен на късогледство и далекогледство. Лещите възвръщат периферното зрение и не се изпотяват, когато се влиза от студено на топло. Те не създават проблеми и при шофиране. Но колкото и да са съвършени и привлекателни контактните лещи, има случаи, когато не е препоръчително да се слагат. Това се налага, когато човек страда от някакъв вид алергия, занимава се с плуване (водата може да “отмие” лещите) или работи в задимено помещение. Ако въпреки това се слагат контактни лещи, роговицата на очите получава сериозни раздразнения.

Процесът на смяна на очилата с контактни лещи е постепенен. Времето на адаптация към лещите за всеки човек е индивидуално – от няколко дни до няколко месеца. Този период е свързан най-вече с нуждата на очите да привикнат към по-малкото постъпление на кислород. Докато това не стане, лекарите препоръчват два-три пъти дневно в очите да се слагат специални капки.

Дори да няма проблеми със зрението, човек може да носи лещи, за да смени цвета на очите сиКонтактните лещи се изработват от най-различни видове материали, различаващи се според еластичността си, дебелината, плътността и химическите свойства. Видовете контактни лещи са меки и твърди. С меките човек свиква по-лесно, те са незабележими и почти не се усещат. Меките лещи могат да се носят почти непрекъснато – по 15-17 часа на ден. Твърдите от своя страна пропускат по-малко кислород. Те обаче са по-хигиенични, защото трудно се замърсяват.

Дори да няма проблеми със зрението, човек може да носи лещи, за да смени цвета на очите си. Най-подходящи за това са цветните лещи с диоптър, които са с високо водно съдържание и почти не се усещат. Разнообразието от предлагани цветове и изключително голямо – има сини модели, зелени, сиви, кафяви, червени и дори такива, които светят на тъмно.

Диоптрите на очилата не съвпадат с тези на лещите, а обикновено са с един по-малък. Това е така, защото люспицата на контактната леща ляга директно върху окото. Лещите изискват много грижи. Вечер те трябва да се свалят и почистват със специални разтвори. Използват се и таблетки за дезинфекция, които се използват веднъж месечно. Преди да се поставят или свалят лещите, ръцете задължително трябва да се измият със сапун. Необходимо е те да се съхраняват в чисти контейнери, които да се дезинфекцират поне веднъж седмично.

Много търсени са лещите за еднократна употреба, които са със 70% водно съдържание. Те се слагат сутрин, вечер се махат и изхвърлят. Има и контактни лещи, които могат да се носят по един месец, без да се свалят. Те са изработени от силикон и хидрогел и не вредят на очите.


прочитания: 15456


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info