SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
5 действащи начина да запазите косата си здрава
 
11 Май, 2008
5 действащи начина да запазите косата си здраваЛечението на косопада до голяма степен зависи от изясняване на причините за неговото проявяване. Достатъчно е за косата да бъдат полагани специални грижи и техники, които да я запазят здрава и жизнена.

За щастие на хората, чиито кошмар с напредването на възрастта е да не оплешивеят, косопадът се лекува съвсем успешно. Достатъчно е за косата да бъдат полагани специални грижи и техники, които да я запазят по-дълго време жизнена и здрава.

Лечението на косопада до голяма степен зависи от първоначалното изясняване на причините за неговото проявяване. Нека хвърлим поглед на 5-те най-разпространени метода за предпазване от косопад, които всъщност са и доказано най-добрите, според дерматолози и медицински специалисти. В зависимост от различните степени на проявяване на косопада, някои от изброените варианти действат по-добре от други:

1. Първият метод за предпазване от косопад е стимулиране на растежа на косата. За целта трябва да се използват ефективни “стимулатори”, които да подхранят косъма от върха до корените. Всъщност, истината е, че ако губите косата си стимулаторите няма да я накарат да поникне отново, но ще намалят загубата на нови кичури ежедневно почти до минимум. Така и оплешивяването ви няма да стане забележимо в продължение на години. В качеството на стимулатори могат да се използват различни видове балсами и концентрати, препоръчани от специалисти.

Лечението на косопада до голяма степен зависи от първоначалното изясняване на причините за неговото проявяване2. Ако причината за косопада е хормонално смущение, задължително трябва да отидете на медицински преглед, дори и да е само профилактично. При 50 на 100 от мъжете, например, причина за плешивината е хормонално смущение в тестостерона. Колкото по-голямо е това смущение, съответно по-видимо е и оплешивяването. Консултация при лекаря по този въпрос ще ви помогне с разрешаването на проблема с косопада!

3. Проявяването на т. нар. “андрогени” в човешкия организъм води до отстлабването и трайното увреждане на корените на косата. Химическите процеси, които протичат в тялото, в крайна сметка засягат и повърхността на скалпа, което довежда до загуба на коса. За целта трябва да се приемат “анти-андрогени”, които също се предписват от медицински специалисти.

4. Физическото увреждане на скалпа може да причини непоправими последици на косата, ако не му се обърне специално внимание навреме. Драскотини, повърхностни рани, цицини и отоци могат да предизвикат появата на инфекция, която да увреди участъци от косата, а впоследствие да засегне и по-големи зони, ако не се приемат подходящи медикаменти за спиране на инфектирането. За да не се стигне дотам, използването на шампиони против пърхот (ожесточеното чесане при сърбене от пърхот също може да предизвика повърхностни рани на скалпа), както и успокояващи лосиони е препоръчително.

5. Един от най-мощните фактори, които могат да увредят косата, е околната среда. За да запази косата си здрава, а съответно по този начин и външният си вид по-привлекателен, човек трябва да внимава в каква среда работи и живее. Факт е, че когато професията на човек е свързана с работа в предприятие – завод или фабрика, производствените машини силно замърсяват средата, в която той прекарва една голяма част от ежедневието си. Мръсната околна среда по улиците също оказва частично влияние на увреждането на косата. Методът за предпазване тук е съвсем прост – ако се трудите в силно замърсена среда, използвайте предпазни средства за косата си, впръсквайте в корените й защитни лосиони, които да неутрализират токсините, и не на последно място – прекарвайте повече време сред природата!

прочитания: 6081


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info