Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Какви са рисковете за здравето при натрупване на свръхтегло?
 
22 Юни, 2008
Какви са рисковете за здравето при натрупване на свръхтегло?Човешкото тяло все още не се е адаптирало към модерния изтощителен начин да се гради кариера. Съответно то не може да отговори и адекватно на физиологичните и психични промени, настъпили в организма.

Въпреки че за вредите от свръхтеглото и затлъстяването се говори и пише непрекъснато, броят на хората, които не могат да се отърват от излишните си килограми, прогресивно расте. Медицинските специалисти посочват една основна причина за този тъжен факт: начинът на живот на човека се промени драстично през последните няколко десетилетия. Човешкото тяло все още не се е адаптирало към съвременния “убийствен” начин да се гради кариера. Съответно то не може да отговори и адекватно на физиологичните и психични промени, настъпили в организма.

Излишните килограми водят до сериозни усложнения в общото здравословно състояние на човек. Ако вие самият сте сред тези, които “се гордеят” с пухкавите си форми, имайте предвид, че те могат да доведат до развитието на следните здравословни проблеми:

Хипертония
90 % от затлъстелите хора имат хипертония, като 60  % от тях я развиват още преди да достигнат 40-годишна възраст. 10 кг. свръхтегло увеличават 6 пъти риска от получаване на инсулт или инфаркт.

Жените, които са натрупали до 15 кг. излишно тегло, срещат сериозни проблеми по време на бременностБременност и сексуални проблеми
Жените, които са натрупали до 15 кг. излишно тегло, срещат сериозни проблеми по време на бременност. Рискът от усложнения при раждането е много голям, като най-застрашени са сърцето и бъбреците. Дебелите мъже пък страдат от намаляване на количеството на спермата, което от своя страна поразява бъбреците и води до увеличаване на простатата.

Гръбначни проблеми
Мъжете и жените, които страдат от свръхтегло в продължение на години, получават сериозни травми в гръбначния стълб. Болките не изчезват дори и ако човек успее да свали излишните килограми след време!

Развитие на диабет
Появата на диабет в резултат на затлъстяването е особено характерна за хора на средна възраст. Панкреасът е органът в тялото на човек, който призвежда инсулин, но поради нарушения метаболизъм отделената глюкоза не може напълно да “попие” в клетките и да бъде преобразувана в кръвни телца. Съдържанието на захар в организма се увеличава и се появяват и първите признаци на диабет. Медицински изследвания показват, че болни, които страдат от диабет, живеят 8-10 години по-малко от здравите хора.

Запушване на кръвоносните съдове
При наличие на повишено количество мазнини в организма, нормалното циркулиране на кръвта в тялото е сериозно затруднено. Рисковете от тромбоза на кръвоносните съдове нарастват пъти повече, когато човек има дори няколко килограма отгоре. Повече от половината от хората, които имат свръхтегло, умират от тромбоемболия на кръвоносните съдове на белите дробове.

прочитания: 7668


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info