Corey Taylor
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Болните от анорексия момичета проявяват признаци на психоза
 
12 Апр, 2008
Болните от анорексия момичета проявяват признаци на психозаСмъртността в резултат на пълно изтощение при заболелите от анорексия достига 5 %, като причина за нея обикновено става разпространяването на инфекция или нарушаване на обмяната на веществата.

            В случай на пълно изтощение, за да бъде спасен животът на болни момичета от анорексия може да се наложи хоспитализиране и насилствено хранене. Антидепресантите дават краткотраен ефект върху заболелия организъм. Своебразен вид лечение представляват  индивидуалната психоанализа и поведенческата терапия, но доста малък процент от постигнатите резултати е положителен. 

            Основно изискване за успешната психотерапия е тя да бъде насочена към изясняване на подбудителните мотиви, чувства и стремежи на болните момичета. Необходимо е те самите да развиват стремеж към своето излекуване. Семейната терапия също може да помогне за решаване на основните трудности.

            Дори при излекувани пациентки продължават да се наблюдават хронически нарушения в организма и честа промяна на теглотоАлтернатива за болните от анорексия момичета са стационарното или амбулаторното лечение. Дори при излекувани пациентки продължават да се наблюдават хронически нарушения в организма и честа промяна на теглото.

            Смъртността в резултат на пълно изтощение при заболелите от анорексия достига 5 %, като причина за нея обикновено става разпространяването на инфекция или необратимото нарушаване на обмяната на веществата. У голяма част от болните момичета се наблюдават признаци на психоза, които се задълбочават с напредването на възрастта. Ето защо рисков фактор при тях е решението да приключат живота си със самоубийство.

            Самата причина за заболяването от анорексия продължава да е загадка дори за съвременната медицина. Предполага се, че до известна степен заболяването  е свързано със сексуалното съзряване на подрастващите девойки. Липсата на сексуална аткивност се явява основен механизъм за развитието на болестта. Потребността на заболелите момичета да “контролират” своето тяло свидетелства за подсъзнателен страх от секса. Изследванията върху биологичните фактори, хормоналните нарушения и развитието на т. нар. “нервна анорексия” продължават.

прочитания: 10537


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info