Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Хемороидалната болест – един наболял проблем от съвременния начин на живот
 
21 Сеп, 2009
Хемороидалната болест – един наболял проблем от съвременния начин на животХората, водещи заседнал начин на живот страдат по-често от това заболяване в сравнение с тези, които наблягат на спорта и балансирания дневен режим.

През месец юли 2008 г. бяха обявени резултатите от първото представително за град София социологическото изследване на тема “Хемороидалната болест – един наболял проблем от съвременния начин на живот”. То бе осъществено със съвместното съдействие на Байер Шеринг Фарма и Българското дружество по гастроентерология.

Изследването беше проведено в София в аптеки “Санита” през месец юни 2008 г. Основна цел на проучването бе да се установи степента на познаваемост на проблема в публичното пространство и до колко е осъзната необходимостта от специализирана медицинска консултация. Освен проучването беше създаден и нов сайт – http://www.dolor-proct.com/, съдържащ практически полезна информация за пациентите.

Участие в стандартизираната анкета взеха 611 лица на възраст над 18 години. Резултатите от изследването показаха, че близо една четвърт от анкетираните страдат от хемороидална болест, а 68 % от тях споделят, че това сериозно нарушава качеството им на живот. Съществува пряка причинно-следствена зависимост между ежедневната двигателна активност и хемороидите: хората, водещи заседнал начин на живот страдат по-често от това заболяване в сравнение с тези, които наблягат на спорта и балансирания дневен режим. Неслучайно голям процент от анкетираните поставят на първо място движението като основен метод за превенция.

Преобладаващата част от отговорилите са сравнително запознати със сериозността на заболяването, но едва 37 % биха се консултирали със специалист. 46 % казват, че ще се обърнат към личния си лекар, а 9 % към фармацевт. Предимно лица на възраст от 26 до 35 години биха потърсили информация в интернет.

18% от пациентите залагат само на медикаментозно лечение. Като най-предпочитан метод за борба с болестта е посочена комбинацията от природосъобразен начин на живот, билкови продукти и лекарствени средства. Този вариант има и най-добро съотношение на ефикасност, безопасност, липса на болка и удобство за приложение.

“Ние, специалистите, препоръчваме използването на медикаменти, които бързо облекчават болката и същевременно имат продължителнен противовъзпалителен ефект. Подходящ препарат например е Долопрокт под формата на свещички и крем, както и други медикаменти”, коментират медиците.

            Подробни резултати от проучването прочетете тук
прочитания: 5723


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info