Corey Taylor
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
MP3 плеърите могат сериозно да увредят слуха
 
27 Фев, 2009
MP3 плеърите могат сериозно да увредят слухаТийновете са наясно като цяло за рисковете от увреждане на слуха, но всеки от тях вярва, че притежава някакъв вид имунитет срещу опасността. Такова нещо, естествено, не съществува.

Да си имаш MP3 плеър е готино – малък и удобен е, може да си го слушаш навсякъде, а и допълва имиджа ти. Но тази чудесна джаджа може се превърне и в опасен противник на здравия слух!

Тийновете са наясно като цяло за рисковете от увреждане на слуха, но всеки от тях вярва, че притежава някакъв вид имунитет срещу опасносттаТийнейджърите, разбира се, са наясно, че прекалено силното слушане на музика може сериозно да увреди слуха им. Факт е обаче, че една голяма част от тях просто пренебрегва опасността и се наслаждава на любимите си групи на макс. MP3 плеърите и вече навлезлите в България iPod-и станаха изключително популярни сред тийн групите – 90 % от тийнейджърите притежават собствени плеъри. Разпространена сред тях е и модата да слушат музика на най-висока степен – така че приятелите им да разберат кое от любимите си парчета слушат в  момента!

Тийновете са наясно като цяло за рисковете от увреждане на слуха, но всеки от тях вярва, че притежава някакъв вид имунитет срещу опасността. Такова нещо, естествено, не съществува. Първите признаци за загуба на слуха, в следствие на прекалено силно слушане на музика, започват със звънтене в ушите, приглушено чуване и главоболие.

Рискът при слушане на плеър със слушалки, които директно се пъхат в ухото, е с 10 процента по-голям, отколкото при тези, които се поставят на главата. Звукът над 90 дицибела вече е опасен за човешкия слух. За да стане обаче неприятен и дори болезнен, звукът трябва да достигне ниво по-голямо от 120 дицибела. Това означава, че дори да желаят да се предпазят от увреждане, тийнейджърите няма как да знаят дали са надхвърлили опасната граница на слушане на музика на плеърите си. Добрата новина е, че в бъдещите си разработки производителите на MP3 плеъри и iPod-и предвиждат монтирането на специален индикатор (придружен и с предупредителен сигнал), който ще показва дали границата от 90 децибела е надхвърлена! 

прочитания: 5231


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info