Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Три метода за козметично отстраняване на татуировки
 
26 Окт, 2008
Три метода за козметично отстраняване на татуировкиНай-модерният и вероятно най-добрият начин за премахване на татуировка е с помощта на лазерна терапия. Видът на лазера, който ще бъде използван, зависи преди всичко от цвета на мастилото.

Когато човек реши да си направи татуировка, това обикновено му се струва добра идея. Много хора си правят татуировки по най-различни причини – за да изпъкнат пред приятелите си, да повдигнат самочувствието си или просто за да създадат имидж, който да ги отличи от останалите. Вариантите за татуировки са невероятно разнообразни – от нещо обикновено като име на приятел или приятелка до сложно впечатляващо изображение в много цветове. 

След време обаче може да ви хрумне, че трябва да се отървете от татуировката, защото тя вече не ви харесва  Как да стане това?

Пълното отстраняване на татуировката също невинаги е възможноПростата истина е, че да премахнете татуировка ще ви струва много повече време и пари, отколкото да си я направите. Все пак днес съществуват много модерни средства и методи за премахване на татуировките от тялото. При всички положения обаче, отстраняването на татуировка представлява неудобство и изисква професионална намеса.

 По какъв начин ще изберете да заличите татуировката си зависи от няколко фактора. Важни детайли са: колко е дълбока татуировката, от колко цвята е съставена и къде се намира! Премахването й особено се усложнява, ако тя се намира близо до китките, лакътя или пръстите на ръцете.

Съществуват три основни метода за премахване на татуировката чисто и безопасно. Първата процедура се нарича дермабразия (отстраняване на епидермиса). Това, в общи линии, представлява козметична операция, при която след заличаване на татуировката кожата остава червена и без горен слой.

Вторият метод се нарича ексцизия. Той също представлява вид операция, при която татуировката се изрязва напълно и кожата се зашива. След тази хирургическа намеса обикновено на третираното място остава неприятен на вид белег. Стари татуировки, при които мастилото се е пропило и разляло надълбоко в кожата, не могат да бъдат отстранени по-друг начин освен чрез ексцизия.

Важни детайли са: колко е дълбока татуировката, от колко цвята е съставена и къде се намира! Най-модерният и вероятно най-добрият начин за отстраняване на татуировка е с помощта на лазерна терапия. Видът на лазера, който ще бъде използван, зависи преди всичко от цвета на мастилото, с което е изработена татуировката.

Козметичната хирургия разполага с достатъчно сигурни начини за безопасното премахване на татуировката. Но дали е болезнено? В някои от случаите може и да бъде, като разбира се това е задължително за по-големите, цветни и сложни татуировки. Обикновено са необходими няколко процедури, докато се премахне татуировката, като след всеки един сеанс тя все повече избледнява. Много е важно мястото, което е подложено на обработка, да се предпазва от слънцето, тъй като кожата е много чувствителна към слънчевите лъчи. Премахването на тауировката с лазер не оставя никакви белези.

Пълното отстраняване на татуировката също невинаги е възможно. Понякога това става чак след 10-15 процедури, а в другаи случаи просто се оказва, че бледо изображение така или иначе остава, независимо как се третира кожата. Така че най-добре е, когато решите да си направите татуировка да помислете дали наистина я искате! В противен случай, бъдещото й заличаване може да ви създаде много неприятности.


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info