Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Няколко полезни съвета как да се избавим от безсънието
 
24 Юли, 2009
Няколко полезни съвета как да се избавим от безсъниетоНай-големият проблем при безсънието е да бъде определена точната причина за появата му. Стресът и тревогите около работата и личния живот са сред основните фактори за поява на безсънието.

Съществуват два основни вида безсъние, от които човек страда. Първият се наблюдява тогава, когато се мъчим да заспим, но не можем, а вторият – когато човек изпада в състояние подобно на дрямка, но организмът му не си отпочива след нея, а се чувства дори още по-изморен поради липсата на пълноценен сън.

Психологическият стрес и притесненията около работата и личния живот са сред основните фактори за поява на безсъниетоНай-големият проблем при безсънието е да бъде определена точната причина за появата му. Учудващ е броят от случаи с безсъние, при които се оказва, че всъщност проблемът със загуба на съня се дължи на факта, че човек не изразходва достатъчно енергия през деня. В резултат на това, през нощта той не може да заспи, защото просто организмът му не се нуждае от сън!

Ако и вашият случай е подобен,  съществува универсално решение за избавяне от безсънието. Физическите упражнения в активната част на деня и подобрената диета със сигурност ще ви помогнат да си върнете почивката през малките часове на денонощието.

Разбира се, психологическият стрес и притесненията около работата и личния живот са сред основните фактори за поява на безсънието. Ако проблемът се корени в психическото натоварване, медицинските специалисти препоръчват да се спи на лека музика – най-добре мантри или джаз, които да подействат благотворно на организма и да го разтоварят от натрупания през деня стрес. Неортодоксалната медицина от своя страна препоръчва да се прилагат специални техники на дишане и медитация, които да ви избавят от безсънието.

Ако страдате от безсъние, изключително важно е да се откажете от всякакви стимулиращи напитки като кафе, чай или алкохол, особено вечер. Четенето преди лягане също помага, както и гледането на лек комедиен сериал по телевизията преди да заспите.

прочитания: 6726


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info