Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Дебелите хора имат забавен метаболизъм – това е мит!
 
16 Дек, 2009
Дебелите хора имат забавен метаболизъм – това е мит!Терминът метаболизъм всъщност обозначава количество калории, които човешкото тяло изгаря дневно просто като работи нормално – докато, например, сърцето бие и изпомпва кръв или дробовете поемат въздух.

Общоприето е схващането, че хората с наднормено тегло имат забавен метаболизъм, т. е. изгарят калориите по-бавно, в сравнение с тези, които нямат проблем с килограмите. Това всъщност не е вярно!

Терминът “метаболизъм” в действителност обозначава количеството калории, които човешкото тяло изгаря дневно просто като функционира – докато, например, сърцето бие и изпомпва кръв или дробовете поемат въздух.

Дебеланковците трябва да помислят за по-чести посещения във фитнес залата!Медицински тестове показват, че хората с наднормено тегло изгарят точно толкова енергия, докато седят или лежат, колкото и тези с нормално тегло. И двата типа приемат еднакво количество кислород от околната среда и съответно издишват едно и също количество въглероден двуокис обратно в нея.

Дебелите хора дори използват повече енергия от останалите, за да поддържат нормалния ритъм на работа на тялото си. Това се налага поради факта, че телата им са по-големи, а заедно с това мускулите и вътрешните органи.

Основният проблем при дебелите хора не се крие в метаболизма, а в тлъстините. Мускулите изгарят пъти повече енергия, докато функционират, отколкото тлъстините. Ето защо с напредването на възрастта хората затлъстяват, тъй като мускулите им отслабват и вече не работят така активно, както преди.

Това твърдение може би всъщност е успокоително за хората, които се притесняват за килограмите си. То доказва, че няма нужда те да се насилват да ядат малко. Така или иначе, метаболизмът им ще запази своето нормално ниво и няма да се промени драстично, за да им помогне да отслабнат. Просто дебеланковците трябва да помислят за по-чести посещения във фитнес залата, отколкото, да кажем, в сладкарницата!

Ето и някои полезни действия за всички тези, които желаят да изгарят повече калории:

- при разходка в продължение на час се изгарят 200 килокалории;
- 90-минутна игра на футбол изгаря 600 килокалории;
- 45 минути на дансинга изгарят 450 килокалории.

прочитания: 8054


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info