Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Депресията има много симптоми, но можем ли да ги разпознаем?
 
21 Окт, 2009
Депресията има много симптоми, но можем ли да ги разпознаем?Симптомите на депресията не се проявяват еднакво при всички хора. Въпреки това има определени признаци, които се срещат при 99 % от страдащите от депресия. Те могат да бъдат лесно забелязани.

Какво наистина представлява депресията и как можем да разберем, че някой страда от нея? Ако подозирате, че ваш близък има класическа депресия, важно е да знаете какви симптоми трябва да потърсите за нея!

Не е задължително депресираните хора да бъдат тъжни. По-скоро те се чувстват подтиснати, “празни”, губят чувството си за хумор, не могат да се концентрират. Дори когато вършат своите любими занимания, те правят това машинално и без да изпитват удоволствие от него, просто подчинявайки се на навика.

Симптомите на депресията не се проявяват еднакво при всички хора. Въпреки това има определени признаци, които се срещат при 99 % от страдащите от депресия. Те могат да бъдат лесно забелязани дори от самите пациенти.

Съществуват някои особено деликатни случаи, при които грешки в миналото водят до засилено чувство за винаНай-честите признаци на депресия са:

- дълги периоди на унилост и самосъжаление

Хората, проявяващи тези симптоми, често се оплакват че не са в настроение, предпочитат да си стоят вкъщи вместо да се срещат с приятели или да се разхождат навън;

- чувство за безнадежност

Страдащите от депресия в много случаи развиват т. нар. “хроничен песимизъм” – чувството, че няма какво повече да очакват от живота. Обичайно за поведението им е да обвиняват останалите около себе си за своите собствени неуспехи;

Симптомите на депресията не се проявяват еднакво при всички хора- угризения, ниско самочувствие и безпомощност

Съществуват някои особено деликатни случаи, при които грешки в миналото водят до засилено чувство за вина, а оттам и до развиване на депресия. Човек започва да се чувства излишен и безпомощен да промени каквото и да било. Най-ярък признак за проявата на депресия е изоставянето на любимото хоби, след като интересът към него изведнъж неочаквано се изпари;

- липса на ентусиазъм

Този симптом на депресията върви ръка с ръка с липсата на апетит и сън. Депресираният не може да бъде впечатлен от абсолютно нищо, нито пък има желание да опита нещо ново в живота си, тъй като се чувства прекалено уморен да го направи.

Това са само някои от очевидните признаци, които могат да ни подскажат, че близкият човек страда от депресия и има нужда да му се помогне. Депресията е болестно състояние, което се поддава на лечение с медикаменти, но по-добрият начин за премахването й е проява на внимание, загриженост и разбиране към заболелия от нея!


прочитания: 17513


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info