Bruce-Dickinson
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Национална кампания "Узаконеният геноцид на онкоболните в България"
 
20 Яну, 2006
Национална кампания "Узаконеният геноцид на онкоболните в България""…България е на първо място по смъртност на видове рак, които могат да се лекуват". Днес в онкологията от лечение на практика се възползват едва 25 % от подлежащите на медикаментозно лечение пациенти.

     В момента съществува "триаж" спрямо онкоболните в България. "Триаж" е термин от военната медицина, въведен през Първата световна война. Големият брой ранени, а ограниченият ресурс на фронтовите болници заставят френските военни лекари да сортират пациентите на групи, като се лекуват само тези болни, за които се преценява, че могат да оживеят. Останалите се оставят на произвола на съдбата.

    Сега в онкологията от лечение на практика се възползват едва 25 % от подлежащите на медикаментозно лечение пациенти. Тази статистика беше официално обявена от Министерството на здравеопазването и до този момент не е отречена, променена или дори коментирана.

    След проведения форум за поемане на отговорност за онкоболните от страна на всички политически сили на България, Националната кампания включва ангажирането и на всички водещи медии.

     Провеждането на изследване на общественото мнение относно темата "болни от рак" е от изключителна важност. Резултатите от допитването ще бъдат обобщени в специален доклад, който ще бъде изпратен на Европейската комисия и Демократичната комисия към Конгреса на САЩ.

      Въпрос:
      Бихте ли положили усилия ваш близък, болен от рак да продължи да живее:

     а) Разбира се, всеки спечелен месец има смисъл.

     б) За мен дори всеки спечелен ден има значение.

     в) Не, това е излишно и дори жестоко, защото само удължава страданията и агонията му.

     г) Не мога да преценя.

      Център за Психологически Изследвания е официалната лобистка организация в Социална сфера към българския Парламент. Тя е водеща национално представена организация, покриваща всички региони на България и одобрена от Министерския съвет за нейното въздействие върху процеса на развитие в социалната сфера и сферата на хората с увреждания.

      Събития, създадени от Център за Психологически Изследвания:

      През последните 5 години бе създадено най-голямото Социално събитие на България - "Рали за хората с увреждания", с инициативата на легендарната фигура от "Формула 1" Ники Лауда - самият той е човек с увреждане. В него участват хора с физически, ментални и сензорни увреждания от цялата страна.

       Балът на президента с Хората със специфични възможности е второто най-голямо социално събитие в България. Чрез него се извършва реално лобиране и защитаване на значими хуманни каузи и активиране на граждански инициативи за защита правата на групите в неравностойно положение.

прочитания: 4819


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info