We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Стресът на работното място е виновен за болките в очите
 
21 Сеп, 2010
Стресът на работното място е виновен за болките в очитеДве трети от хората, които се оплакват от болки в очите заради взиране в монитора на компютъра, имат подобни проблеми вследствие постоянния стрес, на който са подложени на работа.

Голям е броят на хората, които обвиняват компютрите за често появяващи се болки в очите, докато изпълняват задълженията на работното си място. Но дали това наистина е така? Според медицинските специалисти тези обвинения не отговарят напълно на истината.

Отговор на проблема с болките в очите дава сп. “Occupational & Enviromental Medicine”. Списанието се занимава с изследване на професионалните заболявания и болестите на човешкия организъм, предизвикани от състоянието на окръжаващата го среда.

Резултати от проведени изследвания показват, че две трети от хората, които се оплакват от болки в очите заради  продължително взиране в монитора на компютъра, имат подобни проблеми вследствие постоянния стрес, на който са подложени, докато се намират на работното си място.

Изводите са направени въз основа на изследване, проведено сред 200 банкови служители, работещи непрекъснато на компютър. Всички анкетирани изпълняват сходни служебни задължения при почти еднакви условия на труд. Резултатите показват, че една трета от тях получават болки в очите 3 и повече пъти седмично, а 13 % - всеки ден.

 Почти две трети от оплакващите се споделят, че работят в състояние на постоянен стрес. При тези, които се чувстват комфортно в службата, нещата стоят по съвсем различен начин – само една трета от тях имат проблеми с очите.

прочитания: 11422

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info