SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Бирата е съвместима със здравословния начин на живот
 
21 Сеп, 2011
Бирата е съвместима със здравословния начин на животУмерената консумация на бира намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и има положителни ефекти върху костната минерална плътност. Пивото има въздействие и върху различни форми на деменция.

Умерената консумация на бира е съвместима със здравословния начин на живот. До този извод достигнаха европейски учени по време на Шестия симпозиум “Бира и здраве”, който се проведе в Брюксел на 20 септември. Други важни заключения, които бяха направени по време на събитието са, че консумацията на бира в нормални граници допринася за по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, има положителни ефекти върху костната минерална плътност и плюсове, произлизащи от наличието на хранителни вещества, специфични за пивото, включително и за безалкохолната бира.

           Бирата е полезна, но само в умерени дозиИзследвания на специалистите показват още, че пивото има положително въздействие и върху различни форми на деменция, в т. ч. Алцхаймер. Поради демографските предизвикателства от застаряването на населението в Европа, тези проучвания стават все по-важни.

           Симпозиумът “Бира и здраве” се провежда за първи път преди 12 години. Оттогава досега негова цел е да представи научните проучвания в областта, като се имат в предвид всички плюсове и минуси при разработване на политиките за намаляване вредите от алкохола. Тази година симпозиумът се председателства от проф. Франс Кук, ръководител на катедрата по хранене и диетика към Университета във Вагенинген и д-р Афи Сирксма, директор на Холандския пивоварен институт.

            Бирата е полезна, но любителите и не бива да забравят, че вкусното пиво е съвместимо със здравословния начин на живот само в умерени дози. Според Световната здравна организация за умерена консумация се приема количеството от едно стандартно питие от 330 милилитра бира за жените и две стандартни питиета за мъжете.
прочитания: 17938

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info