Cradle-of-Filth_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
В Мексико създадоха първата болница за роботи
 
27 Яну, 2009
В Мексико създадоха първата болница за роботиСтудентите могат да извършват най-различни неща - от израждане на бебе до поставяне на инжекция в ръката. Роботите представляват манекени с механични органи, синтетична кръв и система за дишане.

Студентите по медицина в Мексико вече ще се упражняват върху "дишащи" роботи. Изправен пред проблема с нарастващия брой студенти по медицина и недостатъчните тренировъчни болници, университетът "UNAM" потърси помощ от "пациенти роботи", върху които да се обучават бъдещите доктори.

"UNAM" откри първата в света "болница за роботи", където студентите могат да практикуват и усъвършенстват своите знания. Те ще имат възможност да извършват най-разнообразни манипулации - от израждане на бебе до поставяне на инжекция в ръката. Самите роботи представляват манекени с механични органи, синтетична кръв и сложна система за дишане.

Специализираната болница, чието построяване погълна 1,3 млн. долара, разполага с 24 роботизирани пациенти и компютърен софтуер, който може да симулира болест у "пациентите" - от диабет до сърдечен удар.

Според мексиканската здравна асоциация в момента в Мексико има 70 000 студенти по медицина. Първата "болница за роботи" вероятно ще открие пътя за бъдещото изграждане на още такива, които да задоволят жаждата за знания на всички млади лекари.

прочитания: 5307


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info