Balkanji_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
"Плацебо ефектът" е свързан с активирането на мозъчни рецептори
 
15 Мар, 2006
"Плацебо ефектът" е свързан с активирането на мозъчни рецепториИзучаването на механизмите, които протичат в мозъка, ще помогне в бъдещи разработки на по-ефективни лечебни терапии без приемане на лекарствени вещества със странични ефекти.

Активирането в мозъка на химически рецептори, наречени муолиоидни рецептори, е свързано с т. нар. "плацебо ефект". Като "плацебо" е известно лекарство без истински лечебен ефект, предписвано за успокояване на пациента.

"Плацебо ефектът" се проявява, когато върху пациента се извършва терапия, която няма за цел да подобри състоянието му чрез приемане на лекарствени средства. Ефектът е свързан с процесите, протичащи в тази част на мозъка, която се грижи организмът да се адаптира към околната среда.

Според медицинските специалисти изучаването на механизмите, които протичат в мозъка, ще помогне в бъдещото разработване на по-ефективни лечебни терапии без приемане на лекарствени вещества със странични ефекти.

"Плацебо ефектът" е свързан и със способността на човешкия организъм да чувства болка. Изследвания показват, че нарастващото усещане за болка влияе директно върху муолиоидните рецептори. Въздействието на "плацебо ефекта" е строго индивидуално при всеки пациент, подложен на въздействието му.

прочитания: 6888


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info