Balkanji_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Физическите упражнения освобождават голямо количество "вътрешен наркотик"
 
18 Окт, 2005
Физическите упражнения освобождават голямо количество "вътрешен наркотик"Психиатри от Австралия описват нуждата от интензивни тренировки като "често срещана". Физическите усилия увеличават живота на ендорфините, т. нар. "хормони на щастието" - специфичен мозъчен стимулатор.

Зависимостта от физически натоварвания е болестно състояние, категорични са специалистите. Британски учени са разработили примерни критерии за установяване на зависимостта от физически натоварвания, с помощта на които да се различават хората с традиционна нагласа към здравословен начин на живот от тези, които са получили зависимост от спорта.

Психиатри от Австралия описват зависимостта от тренировки като "често срещана". Според проф. Рос Калучи, завеждащ катедрата по психиатрия в университета във Флиндерс, съществуват доказателства, че физическите упражнения освобождават голямо количество "вътрешен наркотик". Професорът твърди, че физическите натоварвания увеличават живота на ендорфините, т. нар. "хормони на щастието", които действат като специфичен мозъчен стимулатор.

"Това е нещо като морфин, но собствено производство", казва проф. Калучи. Той допълва, че според научните теории, когато човек спре да спортува, това означава, че се лишава от собствения си вътрешен наркотик.

прочитания: 5254


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info