Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Причинителят на бяса се отделя във външната среда чрез слюнката
 
28 Окт, 2006
Причинителят на бяса се отделя във външната среда чрез слюнкатаПричинител на бяса се отделя във външната среда чрез слюнката. Опасното заболяване започва с болки в ухапаното място, с повишаване на температурата, главоболие, безсъние, емоционална лабилност.

Бясът е инфекциозно заболяване, което се причинява от вируси, развиващи се в главния мозък на топлокръвните животни и човека. Вирусът прониква в човешкия организъм след ухапване от бясно животно или при попадане на заразена слюнка върху наранена кожа.

Причинителят на бяса се отделя във външната среда чрез слюнката. Заболяването започва с болки в ухапаното място, с повишаване на температурата, главоболие, безсъние, емоционална лабилност.

"Бесният" става неспокоен, изпитва безпричинен страх, развива чувствителност към най-малкото движение на въздуха, дразни се от висок говор. При опит да пие течности настъпват гърчове на гълтателната мускулатура. Това са признаци на т. нар. "хидрофобия". Тя често се предшества от аерофобия - гърч на дихателната мускулатура, който се проявява при въздушно течение.

прочитания: 5401

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info