Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

"Смехотерапията" премахва умората и "освежава" ума
 
29 Сеп, 2010
"Смехотерапията" премахва умората и "освежава" умаСмехът е израз на радост и добри намерения. Той е така необходим за организма, както например дишането. Така че в народната поговорка "Смехът е здраве" наистина се съдържа много мъдрост!

Според медиците, ако човек се смее в продължение на три минути, той зарежда организма си с енергия, която иначе получава след 15-минутна гимнастика. Учените отдавна са доказали, че смехът подтиква човека към дейност, премахва умората и "освежава" ума. Той е така необходим за организма, както например дишането. Така че в народната поговорка "Смехът е здраве" наистина се съдържа много мъдрост!

Смехът подпомага и процесите на храносмилането. Гуферланд, известен американски лекар от XIX-ти век, пише: "Измежду всички телесни движения, които разтърсват тялото и душата едновременно, смехът е най-полезен. Той подпомага процесите на храносмилането, кръвообращението и активирането на жизнената сила на всички органи".

Смехът е израз на радост, удовлетвореност, добри намерения. Съществува методика за лекуване чрез смях, наречена "смехотерапия". Тя се базира на благотворното влияние на смеха върху дейността на мозъка и всички вътрешни органи.

прочитания: 5781

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info