SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Хормони на стреса причиняват хроничната умора
 
03 Яну, 2006
Хормони на стреса причиняват хроничната умораИзследване на учени от университет в германския град Трир показва, че вероятна причина за развитието на т. нар. синдром на хроничната умора може да бъде хормоналният дисбаланс. Хормони на стреса причиняват умората.

Развитието на синдрома на хроничната умора се оказва пряко свързан с преживян стрес и с тези хормонални нарушения, които настъпват в организма на човека като реакция на различни стресови ситуации. Досега като евентуална причина за синдрома на хроничната умора се сочеха нарушения в работата на имунната система, които са свързани със стрес, с излишък в организма на някои химически елементи, а също и с многочислени алергии.

Изследване на учени от университета в германския град Трир показва, че вероятна причина за развитието на т. нар. синдром на хроничната умора може да бъде хормоналният дисбаланс. Хормони на стреса причиняват хроничната умора.

Учените установяват у хора с тази диагноза функционални нарушения в работата на определен хормон, който играе една от основните роли в процеса на самовъзстановяването на организма след физически или психически стрес.


 

прочитания: 10696


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info