Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Американски хирурзи предложиха радикален начин за борба с мигрената
 
17 Яну, 2006
Американски хирурзи предложиха радикален начин за борба с мигренатаМигрената се среща с около 20 % по-често при възрастните хора. Проведени експертни проучвания показват, че една от причините за поява на мигрената е прекъсването на нервни окончания.

Американски хирурзи предложиха радикален начин за борба с мигрената. Специалисти от "Case Western Reserve University" въведоха в употреба използването на препарат, създаден на основата на ботулотоксина - ботокс. Препаратът стимулира определени "мускули", отговорни за появата на мигрена.

"Мигренният мускул", както на шега го наричат медицинските специалисти, може да бъде отстранен чрез хирургична намеса. При 100 от оперираните пациенти, които доброволоно са се подложили на подобна манипулация, се наблюдава 92 % понижена честота и интензивност на пристъпите на мигрена.

Мигрената се среща с около 20 % по-често при възрастните хора. Проведени изследвания показват, че една от причините за поява на мигрената е прекъсването на нервни окончания. Препаратът ефективно замества прекъснатите връзки, но факт е, че около неговото действие неотдавна се разрази скандал, тъй като не е ясно до какви точно вторични ефекти води ботокса.

Ръкводителят на британската организация "Migraine Trust" Алън Бартъл заяви публично, че са необходими много по-задълбочени и продължителни изследвания преди "лекуването" на мигрена по хирургичен път да се превърне в обичайна практика в медицинските заведения.

прочитания: 5229


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info