Megadeth
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Живакът поразява централната нервна система на човека
 
29 Май, 2008
Живакът поразява централната нервна система на човекаСпоред учените слънцето стимулира натрупване на активен живак. Окислителни газове като озона (отровна форма на кислорода) и молекули, съдържащи бром и хлор, ускоряват замърсяването с живак.

Годишно в земната атмосфера се изхвърлят 1500 тона живачни емисии от работата на топлоцентралите. Допълнителни 400-500 тона идват от въгледобив. В момента количеството живак на планетата е толкова голямо, че дори при спиране на всякакво производство, замърсяването на околната среда с него ще продължи още няколко десетилетия.

Когато попадне в човешкия организъм, металът поразява централната нервна система. Отравянето с него води до загуба на говора, зрението и слуха, както и поява на постоянни кръвотечения от носа и ушите.

Според учените слънцето стимулира образуването на активния живак. Най-нови изследвания разкриват, че окислителни газове като озона (отровна форма на кислорода) и молекули, съдържащи бром и хлор, ускоряват замърсяването с живак. Богатите на озон и други компоненти въздушни маси директно предизвикват неговото окисляване.

Преди няколко години екип от калифорнийски специалисти, изследващи влиянието на азиатските въздушни маси над САЩ, направиха сензационно откритие - когато въздушна маса от Китай се смеси с буря в Калифорния, живакът в атмосферата над Азия и Северна Америка се увеличава 9 пъти.

прочитания: 7776


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info