Cradle-of-Filth_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Втора поредна победа за Фернандо Алонсо в Сингапур
 
26 Сеп, 2010
Втора поредна победа за Фернандо Алонсо в СингапурБоейки се от скучен край, Хейки Ковалайнен от тима на "Лотус" се намеси влизайки в ролята на последния екшън герой. След интересни маневри на пилота и красив пирует, двигателят на болида му се запали.

Истински екшън на лунна светлина се разигра по време на поредното нощно състезание на Формула 1 в Сингапур. На 26 септември за трети път в историята на световния шампионат пилотите се съревноваваха на изкуствено осветление по градската писта “Марина Бей”. В 15-ия кръг от сезон 2010 финала пресякоха само 15 състезатели. Нервите и техниката на останалите не успяха да издържат на необичайните условия на трасето в Азия. Това бе в сила както за претендентите за световна титла, така и за пилотите от по-слабите отбори. В крайна сметка се получи интересно повторение на последното състезание - изключителен успех за Фернадо Алонсо от “Ферери” и провалът на Люис Хамилтън от “Макларън Мерцедес”.

Доброто представяне на Алонсо започна още в съботната квалификация, когато той постигна най-добро време от всички свои съперници и зае полпозишъна. На стартовата решетка Фернандо бе заобиколен от най-големите си конкуренти - Себастиан Фетел от “Ред Бул” на втора позиция и пилотите на “Макларън” Люис Хамилтън (трети) и Дженсън Бътън (четвърти). Разбира се, най-голямата опасност идваше от Фетел, който направи отличен старт и почти отне лидерството на Алонсо на старта. Фернандо реагира мигновено и успя да удържи първата си позиция, а пилотите зад него запазиха квалификационните си места в редицата.

И това състезание не се размина с инцидент в самото начало. По време на 2-рия тур Витантонио Лиуци от “Форс Индия” повреди автомобила си и го остави на трасето. В следващата обиколка на пистата излезе автомобилът за сигурност. Марк Уебър реши да се възползва от ситуацията и направи своето спиране в бокса. Марк рискува своята пета позиция с идеята, че ще се придвижи още по напред при по-късните боксове на съперниците му. Той излезе на 11-то място след като посети механиците си. Пилотите от втората десетка последваха примера му и също направиха своите смени в присъствието на автомобила за сигурност.

Гран При на Сингапур бе възобновено в началото на шестата обиколкаГран При на Сингапур бе възобновено в началото на шестата обиколка. Последва нов опит на Фетел да отнеме първата позиция на Алонсо, но начинанието на младия германец отново не се увенча с успех. Следващата битката между двамата се разигра по време на първите им боксове. В 29-ия тур двамата пилоти влязоха едновременно в боксовете и схватката се пренесе между механиците им. Екипът на Алонсо беше по-бързият и той се върна отново на челото на колоната. В същата обиколка и Хамилтън посети своите механици. Люис влезе в бокса от трета позиция, но след смяната се нареди осми в редицата зад Марк Уебър. Хамлитън не се задоволи с позицията си, но нямаше как да реагира веднага, тъй като на трасето отново се появи сейфтикара. Причината бе катастрофа между Камуй Кобаяши от “Заубер” и Бруно Сена от “Испания Рейсинг”. Минути преди Кобаяши да застигне Сена и двамата да станат интересно арт допълнение към предпазната стена, Камуй предизвика и друг инцидент. Японецът избута от пистата Михаел Шумахер, докато го изпреварваше. Михаел продължи участието си, но изпадна в дъното на колоната.

Пилотите от челото, които не бяха посетили механиците си го направиха, докато автомобилът за сигурност беше на пистата. След като всички вече бяха изпълнили задължителните смени, Уебър се придвижи трети в колоната, а Люис четвърти. В момента, в който състезанието беше рестартирано за втори път Хамилтън атакува Уебър. Изпреварването на Люис доведе до лек удар между двамата, който приключи фатално за Хамилтън. Люис не завърши второ поредно състезание, Уебър продължи участието си без сериозни поражения. Марк финишира трети и добави важни точки към актива си.

Ковалайнен хладнокръвно победи горящия си автомобилСлед отпадането на Хамилтън нещата на пистата се успокоиха и до края почти нямаше атракции. Във финалната част на надпреварата Алонсо се движеше уверено към новата си победа. Фетел поддържаше високо темпо зад него, но така и не опита да атакува. На известно разстояние от вече примирилите се с трето и четвърто място спокойно се движеха Уебър и Бътън. Предусещайки скучен край, Хейки Ковалайнен се намеси влизайки в ролята на последния екшън герой. След интересни маневри на пилота и красив пирует, двигателят на болида му се запали. Хейки бавно се отправи към старт финалната линия видимо необезпокоен от красивите пламъци, излизащи от задната част на болида му. След като паркира, Ковалайнен с типично финландско хладнокръвие излезе и поиска пожарогасител, с който като опитен пожарникар потуши огъня.

В следващите две седмици подгответе своите пожарогасители, защото предстои поредното огнено състезание от Формула 1. На 10 октомври борбата ще се пренесе в Япония.

прочитания: 2295


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info