SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Най-добрите таекуондисти в света направиха зрелищно представление
 
22 Фев, 2013
Най-добрите таекуондисти в света направиха зрелищно представлениеПочитатели на бойното изкуство станаха свидетели на уникални бойни техники. Атрактивно чупене на дъски, ябълки и рози, уникални акробатични умения, красиви техники с крака и зрелищен сценичен бой.

Бойците от корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon изнесоха уникално представление в зала Христо Ботев в София и в многофункционалната зала на Пловдивския Университет “Паисий Хилендарски”. Впечатляващата демонстрация в София беше на 20 февруари, а тази в Пловдив на 21 февруари.

Турнето на едни от най-добрите таекуондисти в света е в повече от десет държавиТурнето на едни от най-добрите таекуондисти в света е в повече от десет държави, а България - третата спирка от него, благодарение на Българската Федерация по Таекуондо - WTF, посолството на Република Корея в България и със съдействието на Министерството на Физическото Възпитание и Спорта.

Почитатели на бойното изкуство станаха свидетели на феноменални бойни техники, сред които: атрактивното чупене на дъски, ябълки и рози, уникални акробатични умения, красиви и ефикасни бойни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България беше Същността на Таекуондо - душата, легендата и мечтата. Шоуто завърши с Таекуондо разработка на хита на миналата година на корееца PSY - “Gangnam Style”.

Таекуон-до е вид източно бойно изкуство, развило се в Корея. Негов създател е генерал Чой Хонг Хи. Таекуон-до е “Пътят на ударите с ръце и крака” или “система от ръце и крака. Таекуон-до бой е единственото източно бойно изкуство, което е и олимпийска дисциплина.

Таекуон-до получава своето официално признание като бойно изкуство през 1955 г. в Корея. Свикана е специална комисия от водещи майстори, инструктори, историци и известни деятели. Разглеждани са няколко варианта относно наименованието на новия вид бойно изкуство. На 11 април свиканата от генерал Чой Хонг Хи комисия приела предложеното название - таекуон-до.

Почитатели на бойното изкуство станаха свидетели на феноменални бойни техникиНазванието “таекуон-до” е съставено от три корейски думи: "тае" - означава пета, изпълнение на удари с крака или в скок; ­"куон" - юмрук, нанасяне на удари с ръка, чупене с ръка; ­"до" - изкуство, път.
 
През 1959 г. таекуон-до се разпростира извън границите на Корея. Само за година набира популярност в много страни по света. Първият демонстрационен отбор по таекуон-до се е състоял от майсторите Хан Ча Кио, Ким Джунг Кеун, Парк Джунг Су и Куон Дже Хуа, които разпространяват новото бойно изкуство в девет страни. Това послужило като основа за създаването на Международната Таекуон-до Федерация (I.T.F). На 22 март 1966 г. е създадена Международната Федерация по Таекуон-до в Сеул с участието на Виетнам, Малайзия, Сингапур, Западна Германия, САЩ, Турция, Италия, Египет и Корея.

прочитания: 3475


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info