Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Зимен байк екшън по най-стръмната ски писта в Пампорово
 
12 Фев, 2016
Зимен байк екшън по най-стръмната ски писта в ПампоровоСпециално за Winter Bike Duel 2016 ще бъде изградено атрактивно трасе с отлична видимост за публиката, което ще включва множество големи скокове, виражи и стръмни отсечки.

Уникалната снежна байк надпревара се завръща за шести пореден път на 25-26 фавруари тази година. Станете свидетели на най-зрелищния зимен байк екшън и на едно от най-интересните събития за сезона, а именно Winter Bike Duel 2016.

За четвърта поредна година домакин на зрелищното събитие ще бъде курорт Пампорово, а в арена на надпреварата ще се превърна ски писта Стената. Специално за контеста ще бъде изградено атрактивно трасе с отлична видимост за публиката, което ще включва множество големи скокове, виражи и стръмни отсечки.

Освен срещу техничното снежно трасе, всеки един от състезателите ще трябва да се изправи и срещу своя опонент, защото по традиция надпреварата се провежда в дуел формат. Това създава още по-голяма интрига във всяко едно спускане и в много от случаите развръзката е неочаквана.

По традиция Зимния Байк Дуел протича на два основни етапа, определящи развръзката. Петъчният ден е определен изцяло за тренировка и опознаване на трасето, а в събота, 27 февруари, точно в 11:00 ч. ще стартират квалификациите. Те представляват индивидуални спускания по трасето, на които се засича време на всеки един състезател. След квалификацията и спрямо постигнатите резултати се отсява определен брой състезатели във всяка категория (4, 8, 16, 32 и т.н.) и се сформират стартовите двойки за финала.

За четвърта поредна година домакин на зрелищното събитие ще бъде курорт ПампоровоТой ще започне в 14:00 часа и представлява спускания по двама състезатели едновременно с преки елиминации – първият пресякъл финалната линия продължава напред, а победител става участникът, достигнал до и победил в последния дуел.

До този момент заявки за участие са дали над 70 човека, като тази година има засилено чуждестранно присъствие – сред състезателите се срещат представители на Гърция, Македония, Румъния и Молдова. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 4 отделни категории, а именно – деца 12-14, юноши 15-17, мъже 18+ и жени.

Състезанието е отворено и всеки, който иска и смята че има необходимата физическа подготовка и възможност може да се включи, като е необходимо да се регистрира предварително онлайн на www.conceptcreative.org/wbd

Организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово подготвят много приятни изненади на всички присъстващи и обещават страхотно зрелище за публиката. Достъпът до трасето за гостите в курорта е свободен, така че всеки може да наблюдава скоростните спускания по атрактивното трасе и да подкрепи смелите състезатели.

Надпреварата се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, хотел Перелик, Monster Energy, Animal, РАМ Байкс, магазини DROP In и др,


Програма:

26.02 | Петък

10:00 – 12:00 – Регистрации и оглед на трасето

12:30 – 16:30 – Тренировки

 

27.02 | Събота

8:30 – 10:00 – Регистрация

9:00 – 10:30 – Тренировки

11:00 – Квалификация

Сноускут и Скибайк Демонстрация

14:00 – Финали

21:30 – Награждаване

22:00 – Байк Парти

 

28.02 |Неделя

Ски и сноуборд ден

*Всички състезатели ще могат да се възползват от специални цени за лифт карти

 

прочитания: 9267


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info