SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Проведе се трети кръг на V1 Challenge България във Варна
 
30 Авг, 2015
Проведе се трети кръг на V1 Challenge България във ВарнаФеновете на моторните спортове във Варна станаха свидетели на уникални надпревари с мощните автомобили Volkicar и невероятни дрифт демонстрации. Състезанието се проведе в памет на пилота Тодор Славов.

30 август, 2015 г. Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан спечели трети кръг от Националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 на картинг писта “Варна”, квартал Виница. Второ място зае Симеон Донов, следван от третия Григор Григоров. Състезанието се проведе в памет на пилота Тодор Славов под надслов “Шампионът не умира, той става легенда”.

Наградата за най-бърза обиколка – купата на DHL, грабна Григор Григоров с постигнато време 42.47 секунди.

“Много се радвам за победата. Вече овладявам по-добре колите Volkicar и имам натрупан опит. В това състезание се справих много по-добре, тъй като от самото начало имах лидерски позиции. Трасето ми хареса много, защото аз съм картинг състезател. Надявам се да участвам и занапред в състезанията.“, заяви веднага след награждаването шампионът Гюлхюсеин Абдулаев.  

Състезанието бе официално открито от Георги Арнаудов – главен експерт “Спортни клубове”, дирекция Спорт, Община Варна и от организатора на V1 Challenge Bulgaria Тезджан Мустафов. На картинг пистата в квартал Виница присъстваха и роднини и приятели на Тодор Славов. През миналата 2014-а година именно той взе купата за второ място във V1 Challenge Bulgaria във Варна. В памет на един от най-успешните варненски пилоти, колите Volkicar бяха със специални стикери с неговия лик и надпис ”Шампионът не умира, той става легенда”.

Третият кръг на V1 Challenge Bulgaria се проведе по системата за директни елиминации“Благодаря на всички, че дойдохте. Това състезание е по-специално, защото е посветено на нашия скъп приятел Тодор Славов. Той винаги беше на първо място на състезания във Варна и сега е в сърцата ни, където ще остане завинаги. Пожелавам на всички приятни емоции и успех на пилотите“, заяви Тезджан Мустафов на откриването на състезанието и призова публиката за едноминутно мълчание в памет на Тодор Славов.  

Участие в състезанието във Варна взеха девет пилота – Александър Язов, Григор Григоров, Симеон Донов, Къванч Оздемир от Турция, Павел Цонев, Калин Стефанов, Иво Цонев, Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан и дебютантът в състезанието Александър Щерев.  

Третият кръг на V1 Challenge Bulgaria се проведе по системата за директни елиминации. Състезателната част започна с квалификационна серия, в която пилотите имаха на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка.  

Още на квалификациите, които определят позициите на състезателите на стартовата решетка, се разрази напрегната надпревара между всички участници. Те подредиха пилотите от състезанието в следния ред: Гюлхюсеин Абдулаев с време 42.75 секунди, Симеон Донов – 42.84 сек., Григор Григоров – 42.90 сек., Калин Стефанов – 43.03 сек., Александър Язов – 43.23 сек., Иво Цонев – 43.36 сек., Къванч Оздемир – 43.81 сек., Павел Цонев – 44.01, Александър Щерев – 44.54 сек.

На база постигнатите времена от квалификациите, пилотите се подредиха на стартовата решетка в същинското състезание отзад напред.

В първата елиминационна серия първи стартираха последните четирима пилоти по време –  Иво Цонев, Павел Цонев, Къванч Оздемир, Александър Щерев. Още на старта Иво Цонев натрупа преднина пред опонентите си, следван от Цонев, Оздемир и Щерев. Първите двама продължиха да водят до края на 8-те обиколки и успяха да продължат в следващата фаза на директните елиминации. Отпаднаха Къванч Оздемир и Александър Щерев.

Във втората елиминационна серия на старта се наредиха Калин Стефанов, Александър Язов, Иво Цонев и Павел Цонев. Още на старта започна оспорвана надпревара между Стефанов и Язов, а проблем с автомобила забави тръгването на Павел Цонев, който остана на последно място. По средата на обиколките, Алекс Язов закачи с автомобила си обезопасителните гуми край трасето и тогава третият Иво Цонев успя да го изпревари и зае втората позиция. До края на състезанието водеше Стефанов, следван от Цонев, които успяха да продължат във финала. Победителят от първите два кръга на V1 Challenge в Пловдив и Велико Търново Александър Язов и Павел Цонев отпаднаха.

Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан спечели трети кръг от Националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015Във финалната серия стартираха Гюлхюсеин Абдулаев, Симеон Донов, Григор Григоров, Калин Стефанов и Павел Цонев. Още на старта Абдулаев поведе на Симеон Донов, който се опитваше да го изпревари, следван от Григоров, Стефанов и Цонев. В четвъртата обиколка Григоров успя да изпревари Стефанов и си върна третото място в състезанието. Малко преди финала Цонев задмина Стефанов и зае четвъртата позиция.

Феновете на моторните спортове във Варна станаха свидетели на уникални надпревари с мощните автомобили Volkicar и невероятни дрифт демонстрации от шампиона на България Павлин Пенев и Стефан Стефанов. Пилотите бяха съпроводени и от красивите момичета на Hyundai, начело с новата Мис Автомобилизъм 2015 – Марина Колева. На пистата беше и състезателният автомобил на Тодор Славов.

V1 Challenge България

През втория сезон V1 Challenge Bulgaria ще се проведе в шест града – Пловдив, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Благоевград и София. Както и през миналата година, и този сезон автомобилите ще бъдат изцяло обслужвани и сервизирани от организаторите от M&T Racing.

Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост пилоти и забавни активности от партньори и каскадьори в продължение на 4 часа.

Целта на шампионата е да бъде достъпен и за пилотите, които имат желание и хъс да се състезават. Организаторите осигуряват състезателните автомобили Volkicar и тяхната подръжка за целия шампионат. Пилотът не се грижи за сервизирането на автомобила, гуми и гориво. Преди всяко състезание пилотите само слагат ръкавиците и предпазната каска и се състезават със спортни автомобили с напълно еднакви технически показатели.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar

Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването  е специално проектирано.

прочитания: 9149

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info