SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Търси се най-икономичният шофьор на камион в България
 
07 Мар, 2016
Търси се най-икономичният шофьор на камион в БългарияVolvo Drivers Fuel Challenge се провежда за четвърти път у нас, а шампионът ще се бори за чисто нов лек автомобил Volvo V40 на регионалния финал в Унгария. Квалификациите стартират на 10 май в Благоевград.

От 10 май до 13 юни 2016 г. всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е ще могат да премерят сили в четвъртото издание на състезанието по икономично шофиране на камиони у нас – Volvo Drivers Fuel Challenge. Квалификациите стартират на 10 май в Благоевград и ще продължат в още 7 български града – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе. Най-добре представилите се участници ще се борят за титлата Шампион по икономично шофиране на България на националния финал на 23 юни 2016 г.    
   
Победителят ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на световноизвестната писта от Формула 1 - “Хунгароринг” в Унгария. Освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ за Централна и Източна Европа, претендентът ще се бори и за чисто ново Volvo V40.

         Във Volvo Drivers Fuel Challenge професионалните водачи на камиони ще могат да покажат своите умения по икономично шофиране като управляват камион Volvo FH, 500 к.с., по предварително определен маршрут, а основната им цел е да постигнат най-нисък среден разход на гориво. Влекачите са оборудвани с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo - I-Shift Dual Clutch и системата за контрол и управление на автопарка - Dynafleet. В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града след директна елиминация между шофьорите.
 
Тази година са осигурени и допълнителни предварителни кръгове за големи транспортни компании, така че техните международни шофьори също да могат да се включат, без това да нарушава работния им график. Отчитането отново ще става на база данните от Dynafleet и ще обхваща периода март - април 2016 г.   

Във Volvo Drivers Fuel Challenge професионалните водачи на камиони ще могат да покажат своите умения по икономично шофиране
Националният шампион по икономично шофиране на България ще бъде излъчен по време на финала на 23 юни. Той и собственикът на компанията, за която работи ще отпътуват за Будапеща, Унгария, където на 17 и 18 август 2016 г. ще се проведе регионалният финал. Там българинът ще се изправи срещу още 9 състезатели от държавите от Централна и Източна Европа - Босна и Херцеговина, Хърватска, Чехия, Унгария, Македония, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Победителят ще си тръгне с Volvo V40, а класиралите се на второ и трето място състезатели ще получат оригинални продукти с марката Volvo.   

Световният финал на състезанието ще се състои на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.

Квалификации:

10.05.2016  - Благоевград
11-13.05.2016 - София
16-17.05.2016 - Пловдив
19-20.05.2016 - Бургас
07.06.2016 - Плевен
08.06.2016 - Севлиево
10-11.06.2016 - Варна
13.06.2016 – Русе
прочитания: 7185

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info