SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Звено за Издирване и Спасяване включва доброволен екип от мотористи
 
04 Апр, 2006
Звено за Издирване и Спасяване включва доброволен екип от мотористиПовод за създаването на Special Off-road Search (SOS) в Торонто е да се разработи паралелно трениране, бизнес план и създаване на подобен отряд в София, България.

Моторизираното звено Special Off-road Search (S.O.S.) е доброволен екип от български и канадски мотористи. Те посвещават времето си и моторизираната си специализирана техника за издирване и спасяване на изгубени хора в отдалечени и трудно проходими райони на провинцията Онтарио в Канада. Целта на групата е да съдейства на местните власти и семейства в ситуации, където мото-кросови мотори от тип Ендуро и Off-road са най-бързия и практичен метод за издирване и доставяне на спасителен екип и техника.

Повод за създаването на Special Off-road Search (SOS) в Торонто е да се разработи паралелно трениране, бизнес план и създаване на подобен отряд в София, България. Тъй като в Торонто мотоциклетизмът, моторизираната екипровка и индустрията за предпазни облекла за такава дейност е по-развита и евтина от тази в България, това дава предпоставка за по-ефективен подход за осъществяването на горепосочената идея.

Организацията на този моторизиран спасителен екип се стартира от канадската корпорация Eiger, която е 100% финансирала други два спасителни доброволни отряда в гр. Торонто: The Canadian Rescue Emergency Service Team (С.R.Е.S.Т.) и Highrise Emergency Aerial Response Team (H.Е.А.R.Т.). Единият работи в областта на издирването и спасяването на хора в недостъпни райони, а вторият е единствен в света в областта на височинното спасяване от недостьпни места на високи сгради.

Пътят на развитието на тази идея за проучване на най-подходяща мото-техника за издирване на пострадали при всякакви метеорологични и екстремни условия, планински райони и трудно достъпни места по крайпътни раойни, ще мине на принципа опит/грешка. Засега установихме доста предимства и недостатъци за използването на Dual purpose мотори.
прочитания: 8248


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info