Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Започва "Пролетният базар на книгата" в София
 
19 Май, 2016
Започва "Пролетният базар на книгата" в СофияНа 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – "Пролетният базар на книгата". Официалното откриване е в 11.00 ч. в Централно фоайе на Националния дворец на културата.

На 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – "Пролетният базар на книгата". Официалното откриване е в 11:00 ч. в Централно фоайе на Националния дворец на културата.

Любимото пролетно събитие  и тази година ще предложи на многохилядната си публика над 1000 кв. м. разходка сред книгите, представяйки близо 100 български книгоиздатели и книготърговци. В рамките на шестте дни на изложението в Националния дворец на културата, както и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български и чуждестранни автори.
 
На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма предстоят срещи с автограф с едни най-четените съвременни български автори: Александър Чобанов, Атанас Звездинов, Боряна Кацарска, Васил Георгиев, Васил Стефанов - Слона, Вероника Денева, Владимир Зарев, Владо Любенов, Георги Господинов, Георги Томов,  Деян Енев, Иван Димитров, Иван Кулеков, Иван Русланов, Ивинела Самуилова, Константин Трендафилов, Людмила Миндова, Мирела Иванова, Недялко Славов, Петя Александрова, Петя Кокудева, Росен Карамфилов, Юлия Спиридонова и др.

На 24 май Асоциация "Българска книга"  ще връчи годишните награди "Рицар на книгата". Номинациите са в четири категории:

•        Политик или общественик с най-голям принос през изминалата година за българското книгоиздаване и за стимулиране на четенето
•           Журналист –  "Електронни медии – радио и телевизия"
•           Журналист –  "Печатни медии – вестници и списания"
•           Журналист – "Интернет базирани медии"

Официалната церемония по присъждането на званието "Рицар на книгата"  ще се състои в Литературен клуб "Перото" на 24 май от 19:00 ч.

В програмата на "Пролетния базар на книгата" е включена международна конференция на организациите за репрографски права - Collective Management in the Text and Image Sector – 26 май, зала7, етаж 5 на Националния дворец на културата. Във форума ще участват представители от Норвегия, Белгия, САЩ, Австрия, Русия, Хърватия, Ирландия, Полша, Словения, Азърбейджан, Литва, Гърция.

"Пролетният базар на книгата" е разположен на три етажа в НДК -  ет. 1-3
             Сцена на културната програма: ляв полуетаж, НДК

 Работно време:
            24-28 май, от 10:00 до 20:00 часа
            29 май, от 10:00 до 19:00 часа

прочитания: 3288


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info