WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
"Разкази и повести" на Чехов - меланхолия по изплъзващото се време
 
30 Апр, 2017
"Разкази и повести" на Чехов - меланхолия по изплъзващото се времеИсториите на Чехов са апология на доброто и вярата в другия. Самият Лев Толстой го нарича - несравним художник на живота - "Разкази и повести" е луксозно издание с великолепно художествено оформление.

източник: Колибри

“Разкази и повести”
Антон Павлович Чехов

560 стр.


   прочетете откъс

  Изданието съдържа някои от белетристичните шедьоври на ЧеховПазете се от изискания език. Езикът трябва да е прост и изящен.

  Разкази и повести" на големия руски писател Антон Павлович Чехов е луксозно издание с великолепно художествено оформление, предназначено за ценителите на класическата литература.

 Сборникът е привилегия за всяка библиотека. Изданието съдържа както някои от белетристичните шедьоври на Чехов като "Човекът в калъф", "Дамата с кученцето", "Лекокрилата", така и по-малко известни негови разкази като "Верочка", "Княгинята", "Агафия", "Съпругата", "Студент". Особено място е отредено на поетичната повест "Степ" и на повестта за еволюцията на човешките чувства "Три години".

  Не е учудващо, че днешният забързан човек продължава да цени творчеството на "тихия вълшебник" Чехов, откривайки в него милосърдие, незлоблив хумор, любов и топлота. Историите му са апология на доброто и безхитростната вяра в другия, извор на меланхолия и копнеж по изплъзващото се време. Самият Лев Толстой го нарича "несравним художник на живота".

  Антон Павлович Чехов е величав руски писател, хуманист и драматург, известен в цял свят с класическите пиеси "Чайка", "Вуйчо Ваньо", "Три сестри" и "Вишнева градина", оказали силно влияние върху драматургията на XX век. Той несъмнено е  един от най-големите майстори на краткия разказ в световната литература, открил нови пространства пред психологическата проза.


прочитания: 3763


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info