WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
"Да уловиш голямата риба" - 85 изящни фрагмента от Дейвид Линч
 
04 Май, 2017
"Да уловиш голямата риба" - 85 изящни фрагмента от Дейвид ЛинчДейвид Линч е създател на загадъчни и мрачни кинотворби, най-известни сред които са - “Диво сърце” - “Синьо кадифе” - “Мълхоланд Драйв”, “Изгубената магистрала”, “Туин Пийкс: Огън, следвай ме”.

източник: Колибри

“Да уловиш голямата риба”
Дейвид Линч
96стр.


   прочетете откъс

  Да уловиш голямата риба / Дейвид ЛинчКаталогът на ИК "Колибри" се допълни с ново издание на "Да уловиш голямата риба" от Дейвид Линч, един от гениалните експериментатори в световното кино!

  Номинираният три пъти за наградата "Оскар" режисьор е сред водещите кинотворци на съвремието ни. От началото на 70-те години до днес филми като "Гумена глава", "Човекът слон", "Диво сърце", "Туин Пийкс", "Синьо кадифе", "Мълхоланд Драйв" и "Инланд Емпайър" събарят стени между арт филмите и холивудското кино. "Да уловиш голямата риба" съдържа 85 кратки, изящни фрагмента, напомнящи коани. Линч разказва за техниките, чрез които развива съзнанието си, улавя идеите и придава форма на абстрактното. Едновременно с това той разкрива немалко от своята биография, споделя размисли за киното и подробности от работата си на снимачните площадки.

  "Гневът, депресията и мъката са красиви неща като част от сюжет, но за един творец или автор на филми те са като отрова. Те са като усмирителна риза за творческия дух. За да създавате, трябва да имате пълна яснота. Трябва да можете да улавяте идеите”, пише режисьорът.

  Дейвид Линч е роден през 1946 г. в град Мисула, щата Масачузетс (САЩ). Завършва колеж по изкуствата във Вашингтон (живопис), академията за изобразителни изкуства във Филаделфия и кинорежисура в Лос Анжелис. Младият Линч бързо покорява кинематографичния Олимп. Още от края на 70-те се нарежда сред най-задълбочените киноизследователи на сферите на ирационалното и необяснимото.


прочитания: 4090


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info