WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Излезе последният том на хорър епоса на Клайв Баркър “Кървави книги”
 
20 Дек, 2018
Излезе последният том на хорър епоса на Клайв Баркър “Кървави книги”Завладяващ разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност из цял свят заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори.

източник: Колибри
 
“Кървави книги”, том 6
224 стр.

прочетете откъс

  Прозата на  Баркър спуска читателя в дълбините на собственото му подсъзнаниеПрозата на  Баркър спуска читателя в дълбините на собственото му подсъзнание, за да го удави в потрес и ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност. Том 6 на “Кървави книги” включва пет нови истории от света на мрака.

  В “Последната илюзия” Ню Йорк е показал на Хари ужаси, които биха стигнали за цял един живот. Но когато си мисли, че е видял най-лошото, в живота му се появява красива вдовица, чийто съпруг не иска да умира, а по петите го гони целият Ад. “Животът на смъртта” разкрива Разложението и Покварата в цялото им великолепие, скрити в криптата на запусната църква. Но подобно обаяние може да се окаже заразно... Героите на “Те заплатиха с кръв” са извършили престъпление, в което никой не може да ги обвини. (Но съществуват и други съдии, и други наказания.) “Здрач зад кулите” ни среща с Балард, идеалния шпионин. Мъж с куража на звяр. Или може би е обратното? А “На улица „Йерусалим“ след края идва ново начало: разходка по магистралата на мъртвите…

  Даровит разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори. Едновременно страховита и красива - неговата сюрреалистична проза се отличава с поразителна дълбочина. Шестте тома на поредицата “Кървави книги” са извор на гротескни и шокиращи истории, гарнирани с черен хумор, и неслучайно са публикувани в 40 страни. Наскоро “Колибри” издаде на български и дългоочаквания епос “Аленото евангелие” – една ужасяваща игра на котка и мишка – кървава, плашеща и удивително сложна. Много от произведенията на Баркър са екранизирани, а филми като “Хелрейзър”, “Кендимен” и “Среднощният влак за месо” превръщат автора в световна хорър икона.


прочитания: 3065


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info