Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
“Музика за хамелеони” - сборник с разкази и очерци от Труман Капоти
 
23 Фев, 2019
“Музика за хамелеони” - сборник с разкази и очерци от Труман КапотиТруман Капоти набира популярност с ранните си разкази, а първият му роман “Други гласове, други стаи” и новелата - “Арфата на тревите” затвърждават репутацията му на неповторим стилист.

източник: Колибри
 
“Музика за хамелеони”
Труман Капоти
280 стр.

прочетете откъс
 
   Музика за хамелеони / Труман КапотиПрез 2019 г. “Колибри” започва нова поредица от издания на големия американски разказвач Труман Капоти. Емблематични за творчеството му заглавия като “Хладнокръвно”, “Закуска в Тифани” и “Лятно пътуване” ще се появят с ново оформление, дело на художника Дамян Дамянов. Сред тях е и сборникът с репортажи “Музика за хамелеони”.

  “Музика за хамелеони” се явява предшественик на стъписващата документално-художествена творба “Хладнокръвно”. Определяни от критиката като “литературни бижута”, историите в сборника разгръщат таланта на автора до неподозирани висоти и го превръщат в родоначалник на художествената документалистика. Страниците са населени с незабравими герои: безупречно соанирана креолска аристократка, отпиваща деликатно абсент в елегантния си салон на остров Мартиника; злостен убиец, изпращащ на бъдещите си жертви зловещи предупреждения под формата на миниатюрни ковчези; достопочтен мъж от достопочтения щат Кънектикът, луд по дванайсетгодишно момиче, което дори не е виждал…

  Любопитното е, че пет от тринайсетте “бижута” в изданието виждат бял свят у нас за първи път. Не са били включени в изданието от 1981 г., тъй като в тях се говори открито за секс, за хомосексуалността на автора, а и за някои политически пристрастия, сметнати навремето за неподходящи.

  Труман Капоти набира популярност едва двайсетинагодишен с ранните си разкази, а първият му роман “Други гласове, други стаи” и новелата “Арфата на тревите” затвърждават репутацията му на неповторим стилист и един от най-ярките гласове на следвоенното поколение.  Сред коронните му творби са екранизираният роман “Закуска в Тифани”, сборникът с разкази и очерци “Музика за хамелеони” и шедьовърът “Хладнокръвно”, дал тласък на нов жанр –  true crime. По повод навършването на 90 години от рождението на писателя “Модърн Лайбръри” представи “Събрани разкази”, първата пълна колекция с неговата изящна кратка проза, също издадена у нас от “Колибри”.

прочитания: 3402


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info