Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Режисьорът Дейвид Линч ви кани в своя "Кът за мечти"
 
28 Юни, 2020
Режисьорът Дейвид Линч ви кани в своя "Кът за мечти"Дейвид Линч е създател на загадъчни и мрачни кинотворби, най-известни сред които са - “Диво сърце” - “Синьо кадифе” - “Мълхоланд Драйв”, “Изгубената магистрала”, “Туин Пийкс: Огън, следвай ме”.

източник: Колибри
 
"Кът за мечти"
Дейвид Линч, Кристин Маккена
624 стр.

прочетете откъс

  Дейвид Линч, единственият и неподражаем режисьор на "Синьо кадифе" и "Мълхоланд Драйв", открехва за българския читател портите към своя "Кът за мечти". Съавтор на книгата, която се присъединява към знаковата поредица "Амаркорд" на издателство "Колибри", е Кристин Маккена, критик и журналист. В книжарниците от 26 юни!

  Кът за мечти / Дейвид Линч, Кристин Маккена"Кът за мечти" не е критически обзор на филмите и разностранните художествени постижения на Дейвид Линч. Тя е по-скоро хроника на случилото се, отколкото обяснение какво означава то. Животът на Линч е във висша степен упражнение в чисто творчество. В едно предаване по ВВС той е описан като "творец, ангажиран в много аспекти на изкуството в следвоенна Америка: градската среда, особеностите на езика и наследството на сюрреализма", но според Жозе да Силва, старши куратор в Австралийската филмотека, Линч е престъпно подценяван като визуален артист. Затова пък бързо покорява кинематографичния Олимп и още от края на 70-те се нарежда сред най-задълбочените киноизследователи на сферите на ирационалното и необяснимото. Отчасти мемоари, отчасти биография, "Кът за мечти" съчетава коментарите на самия Линч за най-важните събития в живота му и свидетелства на над 90 от най-близките му приятели, роднини, актьори, агенти, музиканти и съмишленици, дадени в интервюта пред Кристин Маккена.

  Дейвид Линч излиза на преден план в международното кино през 1977 г. с разпространението на първия му филм, смайващо оригиналния "Гумена глава". Оттогава той има три номинации за "Оскар" в категория "най-добър режисьор" за "Човекът слон", "Синьо кадифе" и "Мълхоланд Драйв", носител е на "Златна палма" за "Диво сърце", завладява света с манията "Туин Пийкс", чиято премиера е през 1990 г., и се налага като творец с огромна дарба и находчивост. Автор е на книгата "Да уловиш голямата риба" на тема трансцендентална медитация, също издадена от "Колибри".


прочитания: 1260


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info