Bruce-Dickinson
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
"Великите пътешественици" или стремежът на човека да опознае света
 
25 Ное, 2020
"Великите пътешественици" или стремежът на човека да опознае светаСред героите на книгата читателят ще срещне Марко Поло, Франсис Дрейк, Вашку да Гама, Джеймс Кук, Николай Миклухо-Маклай, Дейвид Ливингстън, Фритьоф Нансен, Руал Амундсен, Тур Хейердал и др.

източник: Паритет

"Великите пътешественици : По пътя на откривателя"
Анна Покровская
264 стр.

прочетете откъс

 От печат излезе новата книга от каталога на издателство "Паритет" - "Великите пътешественици : По пътя на откривателя" от Анна Покровская (превод: Цветан Бакърджиев, цена: 18.90 лв).

  Великите пътешественици : По пътя на откривателяГеографските открития заемат специално място в историята на човечеството. В тях тясно са преплетени както икономически, така и политически интереси, съпътствани от  желанието за нови знания. Географските открития са резултат от стремежа на човека да опознае света, постепенно и неотклонно да изследва своята планета, научавайки все повече и повече подробности за нея и обикаляйки я надлъж и нашир, най-накрая да я види и от Космоса.

  Може би в нито една друга област от човешката дейност няма толкова интересни личности, както сред хората, посветили живота си на пътешествията. Много имена са забравени, други са известни само на специалистите. Едни са получили заслужена слава, други несправедливо са потънали в забрава. За тях и за техните открития разказва книгата "Великите пътешественици : По пътя на откривателя".

  Жаждата за злато и търсенето на по-добър живот, патриотизмът и чувството за дълг – това били само някои от причините, заради които пътешествениците поемали по пътя на географските открития. Сред героите на книгата читателят ще срещне Марко Поло, Франсис Дрейк, Вашку да Гама, Джеймс Кук, Николай Миклухо-Маклай, Дейвид Ливингстън, Фритьоф Нансен, Руал Амундсен, Тур Хейердал и др.

  Те си проправяли път през непроходими пътеки, по които само животни минавали, газели в тресавища, затънали до гърдите в студена вода, замръзвали в снеговете на Приполярието, задъхвали се тежко в изнурителните планински преходи, умирали от жажда в пустините на Изтока и Африка. Поемали на околосветски плавания и не скланяли глава пред куршумите на разбойниците и стрелите на аборигените. Тази книга представлява увлекателен, жив, илюстрован пътеводител за историята на Великите пътешествия.

  "Великите пътешественици : По пътя на откривателя" можете да закупите в книжарниците или от сайта на издателство "Паритет".


                                      Паритет
прочитания: 881

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info