Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Glenn-Hughes-Eventim-verticalGlenn-Hughes-Bilet-vertical
“Заговорът на Тухачевски” разказва за съдбата на “червения Наполеон”
 
10 Дек, 2020
“Заговорът на Тухачевски” разказва за съдбата на “червения Наполеон”В средата на тридесетте години на ХХ век конфликтът между военния елит и Сталин завършва с разстрела на маршали и генерали. Заговор на “червените маршали” има, но каква роля в него изиграва Тухачевски?

източник: Паритет

"Заговорът на Тухачевски : Защо Сталин екзекутира червените командири"
Александър Колпакиди
240 стр.

прочетете откъс

   Заговорът на ТухачевскиОт печат излезе новата книга от каталога на издателство "Паритет" – “Заговорът на Тухачевски : Защо Сталин екзекутира червените командири” от Александър Колпакиди (превод: Цветан Бакърджиев, цена: 18.90 лв).

  В средата на тридесетте години на ХХ век конфликтът между военния елит и Сталин завършва с разстрела на маршали и генерали. Заговор на “червените маршали”, твърди авторът, има, но каква роля в него изиграва Тухачевски?

  Михаил Николаевич Тухачевски е син на потомствен дворянин и селянка, гвардейски офицер, получил пет военни награди на фронтовете на Първата световна война, избягал от германски плен при петия си опит, преминал безусловно на страната на болшевиките, воювал с враговете им по време на Гражданската война. Наричан е “червеният Наполеон” и създател на съветската военна доктрина. Но каква роля в заговора има Тухачевски? Какво е участието на спецслужбите на Хитлер в елиминирането на съветския маршал? Какво би станало със Сталин и Съветския съюз, ако военните бяха спечелили в този конфликт?

  Читателите ще намерят отговорите на тези въпроси в книгата на Александър Колпакиди, която се основава на уникални документи от руските и германските архиви.

  Александър Колпакиди e роден през 1962 г., автор и съавтор e на повече от 20 книги за историята на руските специални служби и историята на СССР, работи в Москва като главен редактор на издателство, има множество публични изяви, води канал в YouTube.

  “Заговорът на Тухачевски : Защо Сталин екзекутира червените командири” можете да закупите в книжарниците или от сайта на издателство "Паритет".


                                      Паритет
прочитания: 1463

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info