Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Чарли Чаплин, “Моята автобиография”
 
29 Май, 2024
Чарли Чаплин, “Моята автобиография”Чаплин написва “Моята автобиография”, когато е на 70-годишна възраст. Това е един от първите мемоари на известна личност, които виждат бял свят.

  “Ние трябва да се смеем на нашата безпомощност пред силите на природата – иначе ще се побъркаме”.

  Тези думи са от автобиографията на Чарли Чаплин – брилянтен актьор, сценарист, продуцент, композитор и режисьор. Той безспорно е една от най-важните фигури в историята на световното кино. Филмите му са основополагащи, неостаряващи, любими на всяко поколение. Чаплин е известен с това, че е абсолютен перфекционист, с него трудно се работи, той изисква още и още от актьорите си, има тежък характер, увлича се от връзки с непълнолетни девойки. Животът му е калейдоскоп от върхове и спадове, за които разказва и неговата автобиография.

  Чаплин написва “Моята автобиография”, когато е на 70-годишна възраст. Това е един от първите мемоари на известна личност, които виждат бял свят. Книгата е издадена през 1964 г. В нея Чаплин документира сърцераздирателното си детство и изтощително юношество в Лондон в началото на XX-и век.  Актьорът споделя някои откровено брутални спомени, които са внимателно пазени, ако не и напълно потиснати от останалите хора през целия му живот.

  Чарли Чаплин / Моята автобиографияЧарли разказва за крайната бедност, в която израства, за пияния си и вечно отсъстващ баща, на когото е кръстен, за любящата си майка, която получава психично разстройство, за живота си на улицата, за престоя си в приют. Страниците на “Моята автобиография” буквално преливат от силни емоции, поезия, сурово чувство и завладяваща драма.

  Чарли напуска Англия, заминава за Съединените щати и това променя живота му. За сравнително кратък период от време той се превръща от неизвестен комик в най-успешния артист, който светът някога е виждал. Холивуд се влюбва в героя му Малкия скитник, който днес се е превърнал в символ на комедията – Чарли с неговото бастунче, мустачки, бомбе, големи обувки и странна походка. Гениален образ, който може да накара зрителите да се заливат от смях, но и да избухнат в сълзи.

  В “Моята автобиография” Чаплин разказва за познанствата си със знаменити личности като Хърбърт Уелз, Джон Стайнбек, Игор Стравински, Жан Кокто, Пабло Пикасо и дори Албърт Айнщайн. Всички тези хора го обожават и се възхищават на гения му като човек и като актьор.
Книгата, разбира се, се спира и на най-тежкия период от живота на Чарли – изгнанието му от Америка след скандали в личния му живот, които се пренасят и в съдебната зала, както и директна и непрекъсната атака от страна на американското правителство заради левите му политически възгледи. Последните две десетилетия от живота си Чаплин прекарва в Швейцария, завръщайки се в САЩ единствено, когато е отличен с “Оскар” за цялостно творчество и приноса си към развитието на киноизкуството.   

  За Чарлз Спенсър Чаплин има написани много биографии. Но “Моята автобиография” е единствена. Американското издание “Чикаго Трибюн” нарича творбата “най-добрата автобиография някога написана от актьор, великолепен труд”. Това наистина е една интересна и интригуваща книга, в която читателите откриват собствената гледна точка и познанията от първа ръка на Чарли относно събитията, случили се в живота и кариерата му. Нещо, което не може да бъде намерено в никоя биография, написана за великия артист. 

  През 1992 г. на голям екран излиза филмът “Чаплин”, в който главната роля изпълнява актьорът Робърт Дауни джуниър. Сценарият на лентата основно е базиран именно на “Моята автобиография” на Чарли Чаплин.прочитания: 190

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info